Страните от Европейският съюз постигнаха съгласие относно конкретна ценова граница

...
Страните от Европейският съюз постигнаха съгласие относно конкретна ценова граница
Коментари Харесай

ЕС въвежда ценови таван на руския морски петрол от 60 долара за барел

Страните от Европейският съюз реализираха единодушие по отношение на съответна ценова граница до 60 $ за барел за съветския нефт. Това оповестиха дипломати от Европейски Съюз пред ДПА, след няколко дни на интензивни договаряния за въвеждане на уместно равнище на пределната цена, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Съгласно ограничаването даването на избрани услуги за доставки на съветски нефт, в това число застраховка, финансиране и техническа помощ, би трябвало да бъде неразрешено, в случай че петролът е бил продаден над прага от 60 $.

По-рано – през септември - групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) се съгласи да наложи предел на съветския недопечен нефт и затова да ограничи приходите, които Кремъл получава от продажбите му. Повече детайлности за това по какъв начин ще работи ограничаването на процедура и какво ще бъде съответното ниво не са били разкривани.

Европейски Съюз към този момент може да придвижи напред писмена процедура на утвърждение на границата, като се чака решението да бъде публично оповестено в неделя, сподели пред Ройтерс представител на Полша. По-рано Европейската комисия настояваше за оптимално ценово равнище от 65 $ за барел, само че някои страни членки, измежду които и Полша, упорстваха за по-ниска ценова граница.

Един барел съветски недопечен нефт вид Урал неотдавна струваше към 65 $.

От понеделник, 5 декември, ще влезе в действие възбраната на Европейски Съюз за закупуването на съветски недопечен нефт, транспортиран по море.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР