Страните от Европейският съюз постигнаха съгласие относно конкретна ценова граница

...
Страните от Европейският съюз постигнаха съгласие относно конкретна ценова граница
Коментари Харесай

ЕС налага таван на руския петрол от $60 за барел

Страните от Европейският съюз реализираха единодушие по отношение на съответна ценова граница до 60 $ за барел за съветския нефт. Това оповестиха дипломати от Европейски Съюз пред ДПА, след няколко дни на интензивни договаряния за въвеждане на уместно равнище на пределната цена.
Съгласно ограничаването даването на избрани услуги за доставки на съветски нефт, в това число застраховка, финансиране и техническа помощ, би трябвало да бъде неразрешено, в случай че петролът е бил продаден над прага от 60 $.

 Очаква се Съветът на Европейски Съюз да утвърди решението официално през уикенда, сподели пред кореспонденти непрекъснатият представител на Полша в Европейски Съюз Анджей Садос. Одобрението в Съвета на Европейски Съюз ще се прави автоматизирано посредством писмена процедура без спомагателни разисквания.
" Полша се съгласи с компромис на Европейски Съюз за налагане на таван от 60 $ за барел съветски нефт, което разреши на Европейски Съюз да утвърди публично решението през уикенда ", съобщи дипломатът. Полша е единствената страна от Европейски Съюз, която до момента блокира въвеждането на таван на цените на петрола в Европейски Съюз, настоявайки той да бъде още по-нисък.
Както към този момент беше обявено от европейски дипломати, препоръчаният от Европейската комисия ценови таван, с изключение на корав ценови таван, би трябвало да включва и механизъм за промяна, който да изисква цената на съветския импорт на нефт да бъде най-малко с 5% по-ниска от пазарната цена. Този ценови таван се ползва единствено за нефт, превозен по море. Мярката няма да окаже директно влияние върху покупките на съветски нефт в Европейски Съюз, защото по едно и също време с опита за въвеждане на таван на цените на съветския нефт в Европейски Съюз на 5 декември ще влезе в действие възбраната за импорт на недопечен нефт от Русия, въведена през юни.

За Европейски Съюз таванът на цените на съветския недопечен нефт е обвързван основно със възбрана за морски превоз или обезпечаване на съветския недопечен нефт, в случай че той се доставя в трети страни на цена над избрания от Европейски Съюз таван.
Руски и европейски специалисти неведнъж са отбелязвали, че тази мярка ще бъде ефикасна единствено в случай че към механизма се причислят задоволителен брой страни вносителки. В противоположен случай тя ще докара до нови изкривявания на петролния пазар и може да докара само до увеличение на съветските доходи.
Руското управление неведнъж съобщи през последните месеци, че Русия няма да доставя нефт на страните, които се причислят към този механизъм, тъй че рисковете за трети страни да вземат участие в тази скица са доста високи. 
 

 
02 Дек 202216601 Дек 202264129 Ное 2022253529 Ное 2022112928 Ное 2022118728 Ное 2022706КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022197419 Ное 2022103329 Ное 202241824 Sep 20223115
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР