Страните от Европейския съюз трябва да създадат свой собствен отбранителен

...
Страните от Европейския съюз трябва да създадат свой собствен отбранителен
Коментари Харесай

Орбан поиска европейски НАТО без САЩ и похвали руснаците, че бързо се адаптирали

Страните от Европейския съюз би трябвало да основат собствен личен защитителен съюз, без Съединени американски щати, защото те " постоянно преследват персонални ползи ", когато се занимават с въпроси на интернационалната сигурност. Това съобщи унгарският министър-председател Виктор Орбан в изявление, оповестено в швейцарския седмичник „ Die Weltwoche “.

Той счита, че страните от Европейски Съюз би трябвало да положат спомагателни старания, с цел да укрепят сигурността си и да могат да се пазят сами, без да разчитат на помощта на Съединени американски щати.

" Един европейски НАТО би бил решение. Предложих това още през 2012 година ", сподели Орбан.

Според него методът на западните страни към войната в Украйна и към Русия се дефинира от Съединени американски щати, до момента в който Европа губела своята еднаквост " прочувствено и интелектуално ".

Според мнението на Орбан през идващите две-три години Русия може да изпита компликации, само че руснаците умеели да се учат и да се приспособяват към компликациите и не трябва да бъдат подценявани.

Орбан описа също, че по време на последната им среща при започване на февруари 2022 година Путин му е споделил, че вижда проблем във " към този момент основаните американски ракетни бази в Румъния и Полша, както и във вероятното разширение на НАТО към Украйна и Грузия за разполагане на оръжия там ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР