Страните от Европейския съюз ще си запазят правото да налагат

...
Страните от Европейския съюз ще си запазят правото да налагат
Коментари Харесай

Страните от ЕС ще могат да ограничават движението и при наличие на зелен” сертификат

Страните от Европейския съюз ще си запазят правото да постановат противоепидемични ограничавания на напредването през границите в съюза даже и при съществуването на общоевропейски хигиеничен документ. Това се разбра след извършеното в сряда съвещание на посланиците на 27-те страни членки.

Както е известно, подготвяният правилник има за цел да улесни пътуванията на европейските жители, които са в положение да потвърдят, че са били имунизирани против Covid, че са си създали Пи Си Ар тест или бърз антигенен тест, или че са придобили имунитет след заразяване с ковид.

Страните от Европейски Съюз обаче демонстрираха волята си да запазят контрола върху границите си. Те трансформираха формулировката на наредба от проекторегламента, предвиждаща, че всяка страна, налагаща ограничавания (карантинни или други) на притежатели на зеления дигитален документ, би трябвало да даде пояснение за това на Европейската комисия.

" Употребата на зеления дигитален документ за неприлагане на рестриктивните мерки следва да остане отговорност на страните - членки ", се споделя в признатия променен текст.

Същевременно страните от Европейския съюз фиксираха на една година периода на деяние на регламента за европейски хигиеничен документ, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР