Страните от ЕС са силно насърчавани да изискват тестове за

...
Страните от ЕС са силно насърчавани да изискват тестове за
Коментари Харесай

ЕС: Да се изискват тестове за Covid за идващи от Китай

Страните от Европейски Съюз са " мощно насърчавани " да изискват проби за Covid от пасажерите, идващи от Китай, бе решено на спешна среща на специалисти от Европейския съюз.

Срещата също по този начин предложи на пасажерите от и за Китай да носят маски за лице, страните от Европейски Съюз да организират инцидентни проби на идващите и да изследват отпадъчните води от полетите от Китай, се споделя в изказване на шведското председателство на Европейски Съюз.

Срещата се организира, с цел да се координира взаимният отговор на Европейски Съюз на неочаквания приток на гости от Китай, откакто Пекин анулира политиката си на " нулев Covid ", която в продължение на три години постановяваше строги ограничавания на придвижването в страната при разкриване на болести.

Обсъжданията по време на срещата продължиха с часове по-късно от първичните упования на Швеция, което подсказва за разнообразни гледни точки измежду 27-те държави-членки на Европейски Съюз.

В последна сметка държавите-членки се съгласиха да предлагат " защитен метод " на фона на опасенията, че неконтролираните пристигания от Китай могат да внесат в Европа нов вид или подвариант на Covid.

Страните от Европейски Съюз също по този начин показаха угриженост, че китайските данни за инфекциите са незадоволителни - мнение, изразено от Световната здравна организация, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР