Страните от ЕС подготвят петия пакет от антируски санкции и

...
Страните от ЕС подготвят петия пакет от антируски санкции и
Коментари Харесай

ЕС готви пети пакет санкции срещу Русия, включително петролно ембарго

Страните от Европейски Съюз приготвят петия пакет от антируски наказания и също по този начин обмислят опцията за налагане на петролно ембарго на Руската федерация, оповестява Ройтерс, базирайки се на почитан европейски посланик.

„ Работим по петия кръг от наказания, оферират се доста нови ограничения “, сподели източникът.

В устрема си да наложи евакуиране на съветските сили от Украйна, Европейски Съюз - дружно със западните съдружници - към този момент наложи набор от наказателни наказания, в това число заледяване на активите на съветската централна банка.

Той уточни, че Москва " не е трансформирала курса във връзка с Украйна ", макар четирите досегашни стадия на наказания. В резултат на това европейските страни би трябвало да решат дали да наложат ембарго върху доставките на съветски нефт. Това се исква от балтийските страни. В същото време Германия предизвестява против прибързани дейности, защото цените на силата към този момент са високи.

Според източниците на Ройтерс, ембарго върху енергийните запаси може да бъде въведено при положение на „ масирана бомбардировка на Киев “ или потребление на „ химическо оръжие “.

Правителствата на Европейски Съюз ще стартират полемиката на равнище външни министри през днешния ден, преди Байдън да дойде в Брюксел в четвъртък за срещи на върха с Европейски Съюз и във формат на Групата от седемте (Г-7), в това число Япония.

Москва предизвести, че глобите на Европейски Съюз против съветския нефт могат да я накарат да затвори огромен газопровод до Европа. Европейски Съюз разчита на Русия за 40% от своя газ, като Германия е една от най-зависимите от огромните стопански системи на Европейски Съюз. Тя е и най-големият покупател от Европейски Съюз на съветски нефт.

България, която е съвсем напълно подвластна от доставките на газ от съветския " Газпром ", съобщи, че може да потърси разновидности за отвод, разяснява Ройтерс. Единствената петролна рафинерия в България е благосъстоятелност на съветската " Лукойл " и обезпечава над 60% от горивото, употребявано в балканската страна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР