Страните от ЕС може да одобрят въвеждането на постепенно петролно

...
Страните от ЕС може да одобрят въвеждането на постепенно петролно
Коментари Харесай

New York Times: ЕС налага петролно ембарго и санкции срещу Сбербанк следващата седмица

Страните от Европейски Съюз може да одобрят въвеждането на последователно петролно ембарго и наказания против най-голямата съветска банка " Сбербанк " още идната седмица. Досега Съюзът избягваше да глоби банката, посредством която се заплаща доставката на съветския газ.

Това написа в. New York Times, базирайки се на дипломати и високопоставени европейски циновници.

Интензивните договаряния за налагане на спомагателните наказания против Русия ще продължат този уикенд преди Европейската комисия да направи дефинитивно предложение за шестия пакет от наказания.

Посланиците на Европейски Съюз ще се срещнат в сряда и се чака дефинитивно утвърждение на пакета преди края на седмицата.

Петролното ембарго ще бъде най-голямата и значима нова стъпка в пакета от наказания. Той ще включва и рестрикции против най-голямата съветска банка Сбербанк, която до момента съумя да избегне рестриктивните мерки, както и спомагателни наказания против съветски жители.

Ембаргото евентуално ще важи първо за съветски танкерен нефт, по-късно за тръбопроводен. Въвеждането му евентуално ще отнеме няколко месеца. Вероятно обаче и в двата случая Съюзът ще разреши на своите членове да прекратят съществуващите контракти с съветски петролни компании по скица, сходна на авансово утвърденото ембарго за въглища, на което бяха дадени 4 месеца за въвеждане.

Високопоставените чиновници означават пред вестника, че позицията на Германия е била доста значима за довеждане докрай на създаването на новия пакет от наказания. Най-голямата стопанска система на Европейски Съюз внася към една трета от петрола си от Русия, и е най-големият длъжник на средства за сила, постъпващи в съветския държавен бюджет.

Въпреки това Германия публично разгласи, че няма да наложи несъгласие на решението на Европейски Съюз за налагане на петролно ембарго на Русия.

Доскоро Германия блокираше всевъзможни наказания против съветската Сбербанк, само че в този момент е трансформирала решението си и е подготвена да ги прегледа в шестия пакет от наказания против Руската федерация.

По-рано Европейски Съюз изключи седем съветски банки от системата SWIFT./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР