Страните от ЕС могат да се откъснат от зависимостта си

...
Страните от ЕС могат да се откъснат от зависимостта си
Коментари Харесай

Даниел Митов: България трябваше да вземе официално решение за военна помощ за Украйна

Страните от Европейски Съюз могат да се откъснат от зависимостта си от Русия. Не разбирам за какво трябваше да стартира война, с цел да схванат това. Когато се сблъскаме с властнически режими, би трябвало да се браним и пазиме демокрацията, сподели пред БТВ Даниел Митов от ГЕРБ.

Правителството на Кирил Петков не съумя да отговори на историческия миг с войната в Украйна по метода, по който трябваше. То не съумя да вземе решение за военна помощ за Украйна. Ако държавното управление беше взело такова решение, ние можехме да модернизираме и личните си отбранителни качества, разяснява претендентът на ГЕРБ-СДС.

България трябваше да вземе публично решение за военна помощ, а не да я дава през трети страни. Това е моралната позиция. Моралният ангажимент на българската страна беше да застане ясно в отбрана на жертвата и в отбрана на Украйна, добави Митов.

„ Газпром “ доставя газ в България. Но го доставя на доста по-високи цени през медиатори. Заради недалновидните и некомпетентни решения на държавното управление на Кирил Петков. Ние ще държим този въпрос да се проверява от българските служби. „ Газпром “ натоварва българските жители в допълнение, а къде отиват тези пари не е ясно.

Държавата е в цялостен безпорядък. Бизнесите са пред затваряне. Цената на електрическата енергия е такава, че стопанската система не устоя. Правителството на Кирил Петков беше изцяло нефункционално да реши проблемите “, сподели още той.

ГЕРБ-СДС в своята външна политика ще стъпи на правилото, че националният интерес на България би трябвало да е ясно дефиниран като страна, членка на НАТО и Европейски Съюз – мощен Европейски Съюз и мощно НАТО. Трябва ясно да се стъпи на ценностни правила, да се подсигурява сигурността и просперитета на българските жители и да се спре войната в Украйна, приключи Даниел Митов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР