Страните от ЕС, европейските законодатели и Еврокомисията ще се споразумеят

...
Страните от ЕС, европейските законодатели и Еврокомисията ще се споразумеят
Коментари Харесай

Въвеждат общ стандарт на зарядните за мобилни устройства в Европа

Страните от Европейски Съюз, европейските законодатели и Еврокомисията ще се спогодят за общ стандарт на зарядните за мобилни устройства, таблети и слушалки на 7 юни, когато ще се срещнат, с цел да обсъдят предложение, което бе остро подложено на критика от " Епъл " (Apple). Това оповестиха осведомени източници, представени от Ройтерс.

Предложението за общ порт за зареждане на мобилни устройства бе иницииранo за първи път от Европейска комисия преди десетилетие, откакто консуматори на айФон (iPhone) и устройства с " Андроид " (Android) се оплакаха, че би трябвало да употребяват разнообразни зарядни за телефоните си.

Тристранната среща идния вторник ще е втората и евентуално последната сред представителите на страните от Европейски Съюз и Европейския парламент по тематиката, което е индикация за мощния напън съглашението да бъде финализирано, настояват източниците.

Сред нерешените въпроси са разширението на обсега на предлагането и за преносими компютри - основно искане от европейските законодатели, което евентуално ще засегне " Самсунг " (Samsung), " Хуавей " (Huawei) и други производители на устройства, разясниха осведомените източници.

Настоява се също по този начин системите за безжично зареждане да бъдат хармонизирани до 2025 година, като страните от Европейски Съюз и Европейска комисия желаят по-дълъг интервал за въвеждане по механически аргументи. 

" Епъл "   не разяснява новината. По-рано американската компания разгласи, че несъответствуващото потребление на остарели интернационалните стандарти задушава нововъведенията, а да се принуждават потребителите да си купуват нови зарядни може да докара до " планина " от електронни боклуци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР