Страните от БРИКС са на път да надминат страните от

...
Страните от БРИКС са на път да надминат страните от
Коментари Харесай

Борбата на БРИКС срещу Г-7

Страните от БРИКС са на път да надминат страните от Г-7 по стопански напредък. Нещо повече, това накара мнозина да се замислят по какъв начин страните от Г-7 могат да стартират да си върнат тоталната икономическа доминация.

С повишаването на придвижването против щатският $ съгласно мнозина капацитетът на страните от БРИКС да надминат страните от Г-7 по стопански напредък става все по-реален.  

По всичко си проличава, че през 2023 година протичащото се към алианса ще продължи да бъде гореща тематика. Най-коментираните тематики са придвижването на БРИКС против доларът и възможното приемане на нови страни в алианса

Друг значим и постоянно коментиран въпрос е дали капацитетът на нациите от БРИКС да надминат Г-7 по стопански напредък, е задоволително постоянен..

БРИКС против Г-7

В Г-7 членуват Съединените щати, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство, Канада и Япония, като колективът е открит като преобладаващата икономическа мощ в международен мащаб, само че не се знае за какъв брой дълго.

Според информацията оценките сочат, че БРИКС ще способства за 32.1% от международния стопански напредък спрямо 29.9 % за Г-7.

Bloomberg заяви , че 75% от международния напредък се чака да бъде съсредоточен в 20 страни, а над половината – в Китай, Индия, Съединени американски щати и Индонезия. Освен това се твърди, че страните от Г-7 ще съставляват доста по-малък дял от главните вносители. По-конкретно, в разбора се отбелязва, че единствено Германия, Япония, Обединеното кралство и Франция са измежду 10-те най-големи вносители.

Според прогнозите Китай ще способства за 22.6 % от международния Брутният вътрешен продукт през идващите пет години. Освен това Индия се подрежда незабавно по-късно с световен принос от 12.9%. За разлика от това се чака приносът на Съединените щати да бъде едвам 11.3 %.


 


Също по този начин макроикономическите фактори означават, че световните стопански вероятности се резервират по-скоро слаби, защото Bloomberg означи, че вероятностите са най-слабите през последните три десетилетия. Данните също удостоверяват тези твърдения; защото както споменахме нагоре 75% от международния напредък е концентриран единствено в 20 страни.

Тъй като половината от този напредък се дължи на две от огромните страни, свързани с БРИКС, превъзходството на алианса в икономическия напредък наподобява предопределена.  

Потенциал на БРИКС

Това, което прави още по-сигурни данните за евентуалния стопански напредък, е капацитетът за напредък в границите на колектива. Наскоро бе обявено , че 19 страни желаят да се причислят към БРИКС. По този метод капацитетът за стопански напредък продължава да се усилва.

Колективът на БРИКС от своя страна подсигурява, че е отворен за евентуално разширение.

Според информацията Саудитска Арабия и Иран са измежду страните, които публично са поискали да се причислят. Други страни, които са показали интерес за присъединение са Аржентина, Обединените арабски емирства, Алжир, Египет, Бахрейн и Индонезия , както и две страни от Източна Африка и една от Западна Африка – които към момента не са посочени.

Тъй като тези страни демонстрират интерес да се причислят към БРИКС, страните от Г-7 видимо губят позиции. Дедоларизация и разнообразни макроикономически фактори в допълнение ще затруднят обстановката на Г-7. Все още обаче е рано да се установи по какъв начин тъкмо ще продължи да се развива световна обстановка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР