Страните членки (Съветът) на ЕС включиха Частната военна компания (ЧВК)

...
Страните членки (Съветът) на ЕС включиха Частната военна компания (ЧВК)
Коментари Харесай

ЕС санкционира армията и медия на Пригожин

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз включиха Частната военна компания (ЧВК) „ Вагнер “ и медийната група РИА ФАН  в на образуванията, подлежащи на наказания поради дейности, подкопаващи или заплашващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна.

Решението добавя „ Пакета Вагнер “, признат на 25 февруари.

И двете формирания са финансирани от Евгений Пригожин, прочут още като готвача на съветския президент Владимир Путин.

ЧВК „ Вагнер “ към този момент е подложена на ограничаващи ограничения в границите на Глобалния режим на Европейски Съюз на наказания за нарушавания на правата на индивида. Тя предвожда нападенията против украинските градове Соледар и Бахмут през януари и взема интензивно присъединяване в нападателната война на Русия.

РИА ФАН, или Руска осведомителна организация „ Федерална организация за вести “, е част от медийната група „ Патриот “, чийто Управителен съвет се оглавява от Евгений Пригожин. РИА ФАН популяризира проправителствена агитация и дезинформация за войната и приказва за нея като за задача да бъдат спрени „ украинските нацисти “. Медията популяризира подхванатите от групата „ Вагнер “ дейности.

Така глобите на Европейски Съюз за дейности против Украйна към този момент засягат 1473 лица и 207 формирания. Сметките им на територията на Съюза са замразени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР