Страните членки на Европейския съюз се готвят да се споразумеят

...
Страните членки на Европейския съюз се готвят да се споразумеят
Коментари Харесай

ЕС забранява бизнес отношенията с Пхенян заради ядрените опити

Страните членки на Европейския съюз се готвят да се спогодят в понеделник за възбраната на бизнес връзките със Северна Корея, част от нов пакет наказания за изолирането на Пхенян поради неговите нуклеарни и ракетни стратегии, оповестява " Ройтерс ".

Практическото влияние на ограниченията евентуално ща бъде най-вече алегорично : Брюксел ще наложи петролно ембарго и възбрана на европейски вложения, само че по този начин или другояче Европейски Съюз не продава никакъв недопечен нефт на Северна Корея, а европейските компании нямат съществени вложения там.

Севернокорейските служащи в Европейски Съюз, които съгласно Брюксел са към 400 основно в Полша, ще бъдат изправени пред по-нисък предел на количествата пари, които могат да изпращат у дома, а работните им визи няма да бъдат възобновени след приключването им.

 Европейски Съюз ускори глобите си против Северна Корея
Европейски Съюз ускори глобите си против Северна Корея

Заради създаването на нуклеарни оръжия и балистични ракети

Мерките, които ще бъдат утвърдени от външните министри на Европейски Съюз в Люксембург, отиват по-далеч от последния кръг многостранни наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Севернокорейците наподобяват незаинтересовани от присъединяване на Европейски Съюз като кротичък медиатор ", акцентира посланик от Европейски Съюз, като прибавя: " Севернокорейците желаят директни договаряния със Съединени американски щати, само че президентът (Доналд) Тръмп го изключи. "

Санкциите ще включат още трима висши държавни севернокорейски чиновници и шест компании към черен лист, забраняващ им да пътуват на територията на Европейски Съюз и замразявайки активите им. По този метод общо глобените севернокорейци стават 41 души, както и 10 компании. Отделно глобите на Организация на обединените нации удрят 63 души и 53 компании и институции.

" Мобилизираме всички средства, които бихме могли да използваме, с цел да опитаме да накараме КНДР да промени държанието си ", уточни формалният представител на Европейски Съюз.

Въпреки че Европейски Съюз не изнася недопечен нефт за Северна Корея, неговата цел е да принуди други страни да забранят износа на нефт , едностранно или в Организация на обединените нации. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации през предишния месец ограничи вноса на недопечен нефт в Северна Корея, само че Китай и Русия се опълчиха на цялостната възбрана

Дипломати разясниха, че в случай че Пхенян изстреля още ракети, Европейски Съюз би могъл да обмисли налагането на наказания на компаниите отвън Европейски Съюз, които вършат бизнес с Пхенян, както сториха Съединени американски щати.

Подобни " вторични наказания " обаче се нуждаят от ясни доказателства, с цел да се избегнат юридически провокации, а Общността не желае да разгневи Китай , негов огромен търговски сътрудник, удряйки китайски жители или компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР