Страните членки на ЕС трябва да се споразумеят за съвместен

...
Страните членки на ЕС трябва да се споразумеят за съвместен
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Засилват се гласовете за общ подход при отваряне на границите

Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да се спогодят за взаимен метод за отваряне на границите, да възстановят свободата на пътешестване в Шенгенското пространство и да дефинират кои страни отвън Европа би трябвало да считат за безвредни за пътешестване до и от тях. Това сподели министърката на външните работи, за Европейския съюз и съдействието на Испания Аранча Гонсалес Лая пред радио Кадена СЕР, представена от Асошиейтед прес.

Възобновяването на трансграничните пътувания би трябвало да се реши взаимно, даже в случай че страните в Европейски Съюз анулират карантинните ограничения на разнообразни дати, акцентира тя.

Трябва да стартираме да работим с европейските сътрудници, с цел да върнем свободата на придвижване в Европа, съобщи тя, добавяйки, че желае европейско определение за това кои страни могат да се считат за безвредни.

Аранча Гонсалес Лая означи, че Испания гори от неспокойствие да посрещне туристи, с цел да поддържа бранша, който обезпечава 12 % от брутния ѝ вътрешен артикул, само че има намерение да го направи, като обезпечи здрава, устойчива и безвредна среда.

Министерството на здравеопазването на Испания заяви нощес за 50 нови смъртни случая от ковид. Девет следващи дни броят на жертвите за денонощие в Испания не надвишава 100. Общо умрелите след зараза с ковид са 26 834. Испанското държавно управление преразгледа броя на умрелите и го понижи с 1918 по отношение на предходния ден, когато умрелите по публични данни бяха 28 752. Става дума за дублирани смъртни случаи и такива, които простъпка са приписани на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР