Страничните ефекти на иРНК ваксината не са по-лоши при пациенти

...
Страничните ефекти на иРНК ваксината не са по-лоши при пациенти
Коментари Харесай

иРНК ваксините не причиняват по-тежки странични ефекти при пациенти с рак

Страничните резултати на иРНК имунизацията не са по-лоши при пациенти с рак спрямо всекидневно следените при хора, които нямат онкологично заболяване, сочат данни от изследване, оповестено в Journal of the National Comprehensive Cancer Network и представено от Ройтерс.

Изследователите са наблюдавали 1753 имунизирани с две дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech, към две трети от които са имали анамнеза за рак, като към 12% от тях са получавали химиотерапия, имунотерапия, лъчетерапия или хирургична намеса заради болестта си.

Доказано е, че имунизацията не провокира основни странични резултати в такива случаи. Хората със и без рак оповестяват за сходни равнища на болежка на мястото на инжектиране, мускулни болки, болки в ставите, тресчица, настинка, главоболие, гадене и отмалялост, регистрират откривателите.

Като цяло за признаци след имунизация са съобщили от почти 73% от пациентите, без значение дали са били с онкологично заболяване. Болката на мястото на инжектиране е била най-честата нежелана реакция.

От екипа на изследването означават още, че при по-ранни проучвания са следили съмнение и боязън от имунизацията при пациентите с рак

„ Нашите данни, удостоверяват потвърденото в други изследвания, а то е, че иРНК имунизацията против COVID-19 се понася добре от пациенти с анамнеза за рак, в това число и от тези, които сега получават интензивно лекуване “, безапелационни са специалистите от екипи.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР