Страната ще насърчава висококачественото, добре балансирано развитие и интеграцията между

...
Страната ще насърчава висококачественото, добре балансирано развитие и интеграцията между
Коментари Харесай

Китай планира да намали академичната тежест върху учениците от началните и средните училища

Страната ще предизвиква висококачественото, добре уравновесено развиване и интеграцията сред градските и селските региони на своята деветгодишна система за наложително обучение

Китай включи намаляването на академичната тежест върху учениците от началните и междинните учебни заведения в своя годишен отчет за работата на държавното управление, като в същото време възобнови обещанието си да предизвиква равно и висококачествено обучение. Според изданието China Daily страната ще предизвиква висококачественото, добре уравновесено развиване и интеграцията сред градските и селските региони на своята деветгодишна система за наложително обучение, оповестява ТААС.

С 290 милиона студенти в учебни заведения и университети в Китай, страната би трябвало да подсигурява, че образованието, което е жизненоважно за милиони фамилии и за бъдещето на нацията, се ръководи вярно, се споделя в отчета, оповестен в събота.

Страната ще продължи да понижава тежестта върху учениците в наложителното обучение, се споделя в отчета.

Китай ще насърчи висококачественото, добре уравновесено развиване и интеграцията сред градските и селските региони на своята деветгодишна система за наложително обучение, ще разпредели просветителни запаси съгласно размера на популацията и ще подсигурява, че децата могат да се запишат в околните учебни заведения.

Общите офиси на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай и Държавния съвет издадоха политиката за „ двойно понижение “ в края на юли, целяща да облекчи тежестта на несъразмерната домашна работа и образованието отвън колежа върху студентите.

Според Министерството на образованието броят на институциите за офлайн образование на възпитаници от началните и междинните учебни заведения е понижен с 92 %, а броят на онлайн с 87 %.

Министерството уточни двойното понижение като един от целите си през тази година.

Политиката също се трансформира в гореща тематика по време на тазгодишните две сесии, като законодатели и политически съветници обмисляха методите за в допълнение облекчение на домашните и тежестта на извънкласните уроци на учениците.

Ли Йоуи, шеф на гимназия No 12 в Пекин и член на Националния комитет на Китайския национален политически съвещателен съвет, сподели, че като преподавател с повече от 40 години опит, тя счита политиката за двойно понижение на най-известното обучение политика след възобновяването на националния приемен изпит за лицей през 1978 година

Проучване в нейното учебно заведение откри, че делът на учениците с неприятно зрение е намалял с 8,6 процентни пункта след използването на новата политика, като делът на учениците с наднормено тегло е понижен с 1,8 процентни пункта и делът на тях, постигащи отлични резултати във физическото просветителните изпити се покачват с близо 10 процентни пункта.

Средният брой книги, заети от учениците от учебната библиотека, се е нараснал от по-малко от две на пет, сподели тя.

Двойното понижение е понижило ненужните и повтарящи се университетски тежести и е насърчило личността, творчеството, отговорността и упоритостта на студентите, сподели Ли.

Ma Zhiwu, член на Постоянния комитет на Националния национален конгрес и заместник-директор на Постоянния комитет на Народния конгрес на провинция Дзянси, сподели, че политиката за двойно понижение отразява нестопанския темперамент на наложителното обучение.

Но той сподели пред Legal Daily, че към момента има доста проблеми при използването на политиката, като да вземем за пример вариращите стандарти на локалните управляващи и напредъка в регулирането, както и частни институции за образование, които желаят да възобновят активността си, откакто регулирането стане по-слабо.

Законът за наложителното обучение би трябвало да бъде променен, с цел да включва понижаване на тежестта на домашните и уроците и да направи регламента по-дългосрочен, типов и отворен, сподели Ма.

Джан Жийонг, народен представител в Общокитайския национален конгрес и професор по обучение в Пекинския естествен университет, показа предложение по време на годишната сесия на най-висшия законодателен орган, призовавайки за национална акция за премахване на просветителното държание, което се концентрира единствено върху краткосрочни облаги.

В предлагането Джан изброява държания като сензационни равнища на записване на националния приемен изпит за колеж; неспазване на националния образователен график и преустановяване на нови курсове прекомерно рано, с цел да се подготвите за значими изпити за записване; нарушение на националната образователна стратегия и обособяване на повече образователни часове по образователни предмети; и учебни заведения, организиращи курсове за образование по време на публични празници и почивни дни.

Министерството на образованието би трябвало да управлява акцията и да изкорени сходно държание и напредъкът да бъде включен в оценката на локалните управляващи, учебните заведения и учителите, предложи той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР