- страната с най-голям брой жертви на COVID-19 в света

...
- страната с най-голям брой жертви на COVID-19 в света
Коментари Харесай

СЗО: Тунис трябва да ускори ваксинацията срещу COVID-19

- страната с максимален брой жертви на COVID-19 в света - може да е превъзмогнал пика на последната вълна , само че държавното управление би трябвало да направи всичко допустимо, за да форсира имунизациите . Това предложи Световната здравна организация (СЗО), оповестява БГНЕС. „ Епидемиологичните данни вървят в вярната посока “, сподели на конференция в представителя на СЗО в страната Ив Сутейран. " Макар и да имаме възприятието, че пикът на епидемията може да е отминал, с дефицит на ваксини, с претрупани лечебни заведения, с дефицит на О2 и със мощно инфектиран вид " Делта ", който продължава да заразява нови и нови хора в 12-милионното население на страната, значи, че рискът от проблеми в здравната система е доста висок ", предизвести още Сутейран.

Вариантът " Делта " е открит при " повече от 90% " от случаите. Семейните събирания през юли - традиция при религиозните празници в летните месеци в страната, оказаха своето въздействие върху броя на инфектираните и може да спъне постигнатия дотук прогрес, притеснява се Сутейран. Най-голямото предизвикателство пред здравните управляващи в страната в този момент е да се форсира имунизацията. За 10 дни страната е получила към 7 000 000 дози ваксини, като скоро ще получи и още 2-3 000 000.
 Съединени американски щати не бърза с позиция за прелом във връзка с протичащото се в Тунис Съединени американски щати не бърза с позиция за прелом във връзка с протичащото се в Тунис
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в телефонен диалог с президента на Тунис Каис Саид е подчертал нуждата Саид да се прочие..

СЗО пък е предоставила 400 дихателни апарата на Тунис , където държавното управление е в рецесия, откакто президентът Каис Саид разпусна Народното събрание и пое властта директно - ход, който критиците му разтълкуваха като прелом. След сериозния ход на пандемията в края на предишния месец Сайед сътвори профилирано звено против ковид под контрола на почитан боен чиновник.

Здравното министерство на Тунис разгласи началото на мобилна акция за имунизация в няколко района, както и безвъзмездна имунизация в цялата страна за хора над 40-годишна възраст . През последните седем дни северноафриканската страна е записала най-високия % смъртност от COVID-19 в света, с 10,64 смъртни случая на 100 000 поданици.

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР