Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното

...
Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното
Коментари Харесай

Ангелов: Внасяме стратегията за психично здраве в Министерския съвет

„ Страната ни би трябвало да има дълготрайна политика по повод психологичното здраве на българските жители – такава е начертана в плана на Националната тактика за психологично здраве, която е с небосвод до 2030 година Предстои да я разгледаме на управление на Министерство на здравеопазването и да я придвижим към Министерски съвет. Важно е в къси периоди тя да стане факт и работата по написаните в документа действия да стартира “. Това акцентира министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов при посещаване в Държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “, оповестиха от здравното министерство.
Заедно с шефа на лечебното заведение доктор Цветеслава Гълъбова и част от екипа ѝ министър Ангелов и зам.-министър Пенков разискаха още нуждата от пренасяне на лечебното заведение в границите на столицата. Здравният министър пое ангажимент да организира интензивни диалози с други институции, които разполагат с подобаващи и неизползваеми терени, респективно – здания. До тогава би трябвало да бъде открито решение на проблема с неизяснената благосъстоятелност на две от постройките, намиращи се в двора на лечебното заведение в Нови Искър, като за задачата ще бъде търсено съдействието на регионалния шеф на София-град.
Работещите в ДПБ „ Св. Иван Рилски “ приветстваха нарастването на трудовите в държавните психиатрични лечебни заведения с 30% от 1 август. Д-р Гълъбова акцентира, че и все още в лечебното заведение са реализирани минималните равнища, заложени в Колективния трудов контракт, като регистрира, че достойните хонорари и напъните на министерството да подсигурява такива са стъпка към повишение мотивацията на работещите в психиатричните структури. Д-р Гълъбова добави, че все още лечебното заведение е кадрово обезпечено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР