Страната ни предприема мерки за ускорено включване в пазара на

...
Страната ни предприема мерки за ускорено включване в пазара на
Коментари Харесай

България няма да праща изтребители на Украйна. Помагаме на бежанци с 40 лева на ден

Страната ни подхваща ограничения за ускорено включване в пазара на труда на всички бежанци у нас, с цел да се разреши тяхната интеграция. Ще бъде предоставена краткосрочна филантропична помощ в границите на 3 месеца, тази помощ е до 40 лева дневно. С тази мярка ще бъде подкрепят и българския туристически бранш - хотели и места за настаняване, които може да чакат отлив за туристи, съобщи говорителката на кабинета Лена Бориславова.

За да могат да получават тази помощ, всички бежанци у нас би трябвало да се записват за статут до края на месец март. По данни на ръководещите сега у нас има 30 хиляди украински жители.

Министерството на земеделието ще може да купува пшеница, слънчоглед и царевица за запаса, общата сума е 1,1 милиарда лв.. Няма наложена възбрана за експорт, разяснява още вицепремиерът Асен Василев.

Обсъдени са цените на олиото, защото има внезапно повишаване от последните 2 дни, което не може да се изясни с неналичието на първични материали или наличия. Корнелия Нинова го дефинира като далавера. Ще бъде сезирана Комисия за защита на конкуренцията, с цел да се извършат инспекции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР