Страната ни няма да подкрепи преговорната рамка за членство в

...
Страната ни няма да подкрепи преговорната рамка за членство в
Коментари Харесай

Доцент от БАН: България категорично не е сама в битка със Северна Македония

Страната ни няма да поддържа преговорната рамка за участие в Европейски Съюз на Северна Македония, разгласи през вчерашния ден министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Какво следва в двустранните връзки и може ли да има помирение?

"Няма никаква изненада по ветото, което страната ни вкара. Ако проучваме държанието на Северна Македония през последните месеци, ясно се вижда, че те не се съобразяваха с никакви условия ", съобщи пред Нова телевизия доцент Спас Ташев от Институт за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките.

Доцентът добави, че България изрично не е сама в тази борба.

"Други европейски страни също се оповестиха срещу участието на съседката ни в Европейски Съюз. Българското обръщение е доста ясно – управляващите в Северна Македония би трябвало да създадат промени и да извървят своя път. Членството в Европа допуска другарски връзки и съдействие, което към този миг те не демонстрират ", разкри доцент Ташев.

Според него най-силните послания за участието на страната в Европейски Съюз идват от Германия.

"Прокарва се една линия, в която се упорства България да притъпи настояванията си към Северна Македония. Гърция обаче поддържа нашата теза и изрично застана зад нас ", заяви доцентът от Българска академия на науките.

Според него се оказва, че в Скопие няма водачи, които да поведат популацията към решение на казуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР