Страната ни е все по-близо до грипна епидемия. Случаите се

...
Страната ни е все по-близо до грипна епидемия. Случаите се
Коментари Харесай

Епидемиолог предупреди кога ни очаква грипната вълна, четири области са с най-много заразени

Страната ни е все по-близо до грипна зараза. Случаите се усилват на територията на цяла България – каквито бяха прогнозите на специалистите за дните след края на празниците.В Бургас вкараха превантивни ограничения за ограничение на болестта.Коридорите на поликлиниките в София към този момент са цялостни, а регистрирани случаи на грип към този момент има в доста области у нас.Най-много инфектираните са София, Врана, Бургас и Търговище. По-малко има в Сливен, Шумен, Хасково, Ямбол. Русе, Пазарджик и Пловдив.

Прогнозите са, че цялата страна ще бъде обхваната до края на януари. „ След коледните и новогодишни празници и събиранията на хора се покачва заболеваемостта от всички респираторни болести. Ние сме в подобен сезон, предстоящо е. Ще се покачват до края на януари или средата на февруари. След това ще стартират да понижават гладко “, разяснява пред шефът на Националния център за заразни паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Епидемиологът подсети, че още преди цялостната изява на клинична картина, пациентът е инфектиран. Тя поучава още при първите признаци хората да се тестват, тъй като за грип има специфични препарати, които са най-ефективни до 24 ч. от първите недоволства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР