Страната ни е постигнала и най-малък ръст на брутния вътрешен

...
Страната ни е постигнала и най-малък ръст на брутния вътрешен
Коментари Харесай

Икономист: 15 млрд. евро повече са „изтекли“ от България за10 години

Страната ни е постигнала и минимален растеж на брутния вътрешен артикул спрямо всички страни от някогашния социалистически блок, които са членове на Европейския съюз, демонстрира статистиката. Данните бяха изнесени от икономиста Гарабед Минасян по време на конференция за данъчната система на страната, проведена от КНСБ.
 
" Този прираст на този Брутният вътрешен продукт е най-ниският от всички страни от някогашния социалистическия лагер . Средният ритъм на прираст на тези 9 страни е 29%.  Като да вземем за пример Румъния има 33% - да не забравяме, че при започване на века с Румъния тръгнахме един до друг с сходни индикатори на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Сега  18 години по-късно тя ни изпреварва с 1/3 ", акцентира Минасян.

 
Друг проблем, съгласно него, е приключването на капитали. 15 милиарда евро повече са „ изтекли “ от България за последните 10 години, спрямо задграничните вложения в страната.
 
" Условията за вложение в страната не са  удобни. Капиталовият пазар у нас не работи. Тези, които имат капитали, няма къде да ги влага. Действащият Паричен съвет у нас подкрепя спекулативни интервенции на финансовия пазар. Това, което би трябвало да се означи, е че чакахме от въвеждането на плоския налог да направи, просто не се получи ", съобщи експертът. Въпреки признанието на финансовия министър Владислав Горанов , че има какво да се мисли във връзка с плоския налог, досега от министерството нехаят за този проблем, добави още икономистът.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР