Страната ни е на пета позиция в Европа по затлъстяване

...
Страната ни е на пета позиция в Европа по затлъстяване
Коментари Харесай

Българчетата затлъстяват сериозно

Страната ни е на пета позиция в Европа по затлъстяване на децата. Това демонстрират данни на Световната здравна организация (СЗО) по отношение на храненето, физическата интензивност и затлъстяването измежду децата.

Доц. Светослав Ханджиев от Българското съдружие за изследване на затлъстяването съобщи пред БНР, че националното изследване за храненето посочва доста повишаване на затлъстяването при децата до 5-годишна възраст.

Проучването на СЗО обгръща отрицателните трендове при навиците на хранене при децата у нас, както и физическата им интензивност. Според данните от разбора при децата у нас се следи увеличена консумация на захарни произведения и питиета, както и висока консумация на мазнини и готварска сол. Между отрицателните трендове попадат и ранната приложимост на алкохол, ниската консумация на потребни храни като кисело мляко, риба, както и плодове и зеленчуци.

 С велочинове лимитират експанзията и затлъстяването на учениците
С велочинове лимитират експанзията и затлъстяването на учениците

Новите чинове са в село Забърдо

Статистиката демонстрира още, че страната ни е на последно място в Европейски Съюз по консумация на прясно мляко. Българите също по този начин приемали два пъти и половина повече готварска сол от здравословните количества.

Относно физическата интензивност на децата стана ясно, че българчетата прекарват до два пъти повече време пред тв приемника и компютъра от връстниците си от Холандия и Белгия.

 Над 220 хиляди българчета страдат от затлъстяване
Над 220 хиляди българчета страдат от затлъстяване

Наднорменото тегло и диабета отключват и бъбречни заболявания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР