Страната ни е изпълнила почти изцяло европейската директива, свързана с

...
Страната ни е изпълнила почти изцяло европейската директива, свързана с
Коментари Харесай

Въвеждането на 5G: България е напът да изпълни евродирективата за новите мрежи

Страната ни е изпълнила съвсем напълно европейската инструкция, обвързвана с въвеждане на 5G. Това се случва, откакто Комисията за контролиране на известията разпредели посредством търг, радиочестотите, употребявани за технологията.
Снимка: btvnovinite.bg
Един от телеком операторите у нас – „ Теленор “, разгласи този петък, че започва своята 5G мрежа на 10 юни. Пандемията е потвърдила потребността от последваща софтуерна стъпка.

„ 5G е първата стъпка. Това не е гражданска война, това е еволюция. И постепенно ще ни оказва помощ да вършим от ден на ден и повече неща, когато става въпрос за автоматизация или „ интернет на нещата “. Така от ден на ден устройства вкъщи или в офиса ще бъдат свързани и ще ни направи живота по-лесен и ще ни освободи времето за други неща, които са по-интересни “, споделя Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на „ Теленор България “.
Снимка: btvnovinite.bg
Всяка нова технология буди доста въпроси в потребителите, споделя професор Илия Илиев от Техническия университет. Станциите на 5G в действителност са с по-малка мощ, тъй като и приемниците са по-чувствителни.

„ Старите технологии са свързани с разпространяване на сила във всички потоци. Ако създадем една асоциация с едно поле, в което има голям брой растения остарялата технология съставлява дъжд. А новата технология съставлява капково напояване, т.е. за всеки консуматор се дава тази сила, нужна за реализирането на тази услуга за реализирането на високото качество със съответните скорости “, изяснява проф. Илиев.
Снимка: btvnovinite.bg
От КРС напомнят, че нормите за предавания у нас са в пъти по-стриктни от европейските.

„ В мрежите от пето потомство този вид лъчение е доведено до по-безопасни и щадящи организма софтуерни дейности “, споделя Иван Димитров, ръководител на КРС.
Снимка: btvnovinite.bg
„ 5G ще направи живота ни доста по-добър, по-сигурен, само че и ще ни помогне да се свържем с хората, които обичаме “, безапелационен е Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на „ Теленор България “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР