Страната ни да въведе в националното данъчно законодателство общи мерки

...
Страната ни да въведе в националното данъчно законодателство общи мерки
Коментари Харесай

Предвиждат нов данък у нас

Страната ни да вкара в националното данъчно законодателство общи ограничения на равнище Европейски Съюз за 15 на 100 налог за огромни многонационални групи или огромни национални групи, чиито годишни доходи в консолидираните финансови доклади възлизат на 750 000 000 евро или повече през най-малко две от последните четири поредни данъчни години.

Това планува Министерство на финансите в бюджетната си прогноза за интервала 2023-2025 година

Освен това през тази година България ще транспонира европейската инструкция, която задължава операторите на цифрови платформи да дават информация на способените органи за лицата, които употребяват техните платформи, с цел да продават артикули, да дават услуги, да отдават чартърен недвижимо имущество, както и всевъзможен тип превоз.

Те би трябвало да предоставят  информация за облагаемите приходи, които лицата получават от тези действия, за осъществените данъчни събития и други

Предоставящите информация оператори на цифрови платформи са длъжни, също по този начин, да събират и ревизират информацията в сходство с процедури за сложна инспекция.

След като получат информацията, способените органи от своя страна са длъжни да я изпратят на способените органи на страната членка, на която съответният продавач е локално лице за задачите на данъчното облагане, написа в документа.

Собственици на Airbnb парцели у нас са получили 14 млн. лева за половин година

От Министерство на финансите акцентират, че повишението на събираемостта на приходите остава предпочитана цел на данъчната политика посредством използването на повсеместен пакет от ограничения и придържане към междуинституционалния метод на деяние.
 istock istock
Повечето от ограниченията в региона на данъчната политика са непрекъснати и са включени в стратегическите и оперативните документи на съответните звена, които всяка от виновните институции създава и ползва.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР