Страната, която предявява иска за обезщетение, се натоварва и с

...
Страната, която предявява иска за обезщетение, се натоварва и с
Коментари Харесай

Адвокатката на „Шейново“: Родителите на разменените бебета трябва да внесат по 12 хил. лв. такса за делото

„ Страната, която предявява желае за обезщетение, се натоварва и с разноските по делото. Размерът на държавната такса, която фамилиите би трябвало платят, с цел да започват делото за приемане на обезщетение, е 4% от предявената сума – в тази ситуация 300 000 лв.. Така те би трябвало да дадат по 12 000 лв. държавна такса “. Това обясниха пред Би Ти Ви юристът на „ Шейново “ Величка Костадинова и юрист Мария Шаркова, външен съветник на лечебното заведение.

„ Подобна сума, каквато е претендирана, е присъждана извънредно рядко, в доста редки случаи, свързани с тежки физически увреждания или гибел на дете. Случаят няма казус, само че не значи, че би трябвало да се присъди невиждано огромно обезщетение “, сподели Шаркова. Според нея сумата е доста висока и тя е изготвила разбора, откакто е разгледала 600 каузи.

„ Адвокат Стоян Стойков не е предявил рекламация в лечебното заведение, няма по какъв начин болничното заведение да допуска какъв би възможният размер на желаното обезщетение. Към момента единственото декларирано е само обезщетение за възнаграждение на неимуществени вреди от адв. Мангъров, който съставлява едната майка. Сумата е 300 000 лева Не е имало връзка сред юристите и лечебното заведение “, разяснява Костадинова.

Адвокат на едно от фамилиите с разменените бебета подлага на критика неналичието на надлежно предложение от страна на болничното заведение, откакто за нея сумата от 300 000 лв. е прекомерно огромна. „ Очаквах всичко да се позволи непринудено, даже да не бъде за претендираната от нас сума. Но да бъде препоръчано заслужено обезщетение. Родителите привикват с новото бебе. Това се отразява доста трайно на душeвността “, показва юристката.

„ Ръководството на болничното заведение се срещна с разбора на сътрудника Шаркова и одобри решение разногласието да бъде ориентиран към съда. Няма спънка да се случи съглашение и в самия правосъден развой “, уточни Костадинова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР