Страната-агресор Русия се превърна във фашистка държава, заяви пред радио

...
Страната-агресор Русия се превърна във фашистка държава, заяви пред радио
Коментари Харесай

Фукуяма: Сега Русия е фашистка държава с реваншистка политика, нещо става с руската психика

Страната-агресор Русия се трансформира във фашистка страна, съобщи пред радио „ Свобода “ американският мъдрец Франсис Фукуяма, професор от Станфордския университет.

" Русия се трансформира във фашистка страна. Този рисково националистически режим, който централизира цялата власт и ликвидира всички различни центрове на власт. (...) Това е фашистка тирания с реваншистка външна политика. Това е страна, която в този момент оптимално се приближи до модела на нацистка Германия от момента на нейното проваляне. " – разяснява той.

По думите му, в Русия е налице " концентрация на цялата икономическа управляващи в Кремъл " и тя " отрязва всички различни политически организации, всички различни източници на информация ".

" За страдание наподобява, че измежду съветското население има прекалено много шовинизъм. Това не е единствено режимът, не е единствено Путин. Едно от нещата, които доста ме смущават, е че даже руснаците в заточение, живеещи в Берлин, Мадрид или други градове в Европа, които към този момент не са под директното въздействе на съветската агитация – все пак поддържат линията на Путин във връзка с войната и поддържат офанзивите на Русия против Украйна. " – уточни Фукуяма.

По думите му, " нещо се случва в съветската душeвност, която много е повредена през годните ". Фукуяма позволява, че точно по тази причина известността на Путин измежду руснаците е " доста постоянна ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР