Стражът на Славия Георги Петков коментира пред Дарик радио решението

...
Стражът на Славия Георги Петков коментира пред Дарик радио решението
Коментари Харесай

Георги Петков: Надявам се и другите отбори да последват примера ни и да намалят заплатите си

Стражът на Славия Георги Петков разяснява пред " Дарик радио " решението на футболистите да понижат с 20 % заплатите си поради пандемията Коронавирус – 19.

“Гледаме каква е обстановката и взехме решение да създадем това предложение. Не че понижението е чак толкоз огромно, само че искахме под някаква форма да помогнем на хората, които се грижат за нас и тима от толкоз доста години. Разговаряхме посредством модерните технологии с треньорския щаб и футболистите. Много от тях ни споделиха, че са мислили да създадат същото предложение. Тези хора от години вършат по този начин, че в клуба всичко да е съвършено и ние взехме решение в някаква степен да им върнем жеста “, бяха първите думи на опитния вратар.

„ В Славия имаме съвършен колектив. Това се вижда освен от началото на тази година, само че и преди. Благодарение на това взехме и Купата на България. Успехите идват, тъй като има колектив и сме все български момчета. Само Тони Стергиакис е чужденец, само че той стартира още в нашата школа и си е привикнал. Дарко Тасевски още в Левски го приехме като българин, тъй че въобще не го считам за чужденец “, продължи Георги Петков.

„ Г-н Стефанов от много време приказва, че би трябвало да се разчита на български футболисти. Трябва да се заложи на школата и от там на излязат момчета, които да играят за първия тим. При нас това се случва и носи резултати. Знаем защо идват чужденците тук и множеството, като им се забавят една-две заплати, знаете по какъв начин стартират да играят “, съобщи още вратарят на най-стария столичен отбор.
Петков разяснява и по какъв начин се поддържа форма по време на пандемия: „ Предполагам, че е по този начин във всички тимове. Специално в Славия ние имаме стратегия, която съблюдаваме и не мисля, че когато се завърнем на тренировки ще имаме проблем. Смятам, че постоянно има метод да се тренира. Трябва да съблюдаваме програмата, която ни е направена до 30-ти. Честно казано, към този момент доста ми липсва теренът и мачовете, само че би трябвало да съблюдаваме, с цел да отшуми по-бързо този вирус Коронавирус – 19. Сега е хубаво, че мога да обръщам повече внимание на жена ми и щерка ми, което е хубаво “.

„ Надявам се и от другите тимове да последват нашия образец. Ние бяхме длъжни да създадем този жест към хората, които от години се грижат за нас и клуба “, приключи Георги Петков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР