Страховете от войната предизвикат смут в пазара, доста паника. В

...
Страховете от войната предизвикат смут в пазара, доста паника. В
Коментари Харесай

Владимир Иванов: В момента се търгуват страхове, няма реална картина. Храна има

Страховете от войната провокират ужас в пазара, много суматоха. В момента се търгуват страхове, няма действителна картина. Храна има. Говори се ненужно. 7-8 лв. за олио е чисто спекулативно. Хората да не спомагат на сходен вид практики. Да, цената ще мърда нагоре. Но дано всеки консуматор се осведоми и за цената на едро, и да следи магазините. Има четири пъти повече олио, в сравнение с е належащо за популацията ".

Това сподели пред БНР Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси.

Той уточни, че при боязън на пазара постоянно има търговци, които " си пълнят джобовете " и акцентира, че гуляй по време на чума не би трябвало да се прави.

" Нека хората слушат формалните източници ", прикани още веднъж той. В предаването " 12+3 " Иванов добави, че държавна регулация съществува и в условия на пазарна стопанска система, когато се съблюдават законите и намесите не са в пазарния механизъм.

" Цените леко ще пълзят нагоре. Имаме добър конкурентен пазар. Пазарът в Европа е обезпечен с храна. Цената на свинското месо е без смяна, на варивата бележи спад. Съобразно ситуацията, в която се намира светът, сме в нелошо състояние, имаме добре уравновесен и висококонкурентен пазар, добре гарантиран със стока ".

И предизвести да се заобикалят хипотезите, тъй като ситуацията е непредвидима.

" Хипотезите нагнетяват суматоха, а суматохата води до загуби ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР