Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри

...
Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Страхотно постижение за Алберт Попов в слалома в Пекин 2022

Страхотно показване записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри в Пекин. Най-добрият български алпиец сега приключи на 9-о място в крайното нареждане на пистата „ Ледена река “ в Янцин.

Той финишира с общо време от двата манша 1:45.15 минути, което го подреди измежду най-хубавите в дисциплината.

Влизането в топ 10 в слалома за Алберт Попов е извънредно достижение за България.

Нашият скиор резервира 9-ата си позиция, която заслужи с чудесно каране в първия манш с време 54.62 секунди. Той даде 8-о време във второто си втурване - 50.53 секунди, само че остана на 1.06 секунди от спечелилия Клеман Ноел (Франция).

Другият български представител Камен Златков отпадна. Той стартира доста добре втория манш, само че поради мощната офанзива в средата на трасето „ закачи “ единия прът, което му попречи да довърши конкуренцията. След първото си втурване той беше на 20-о място с време 55.66 секунди.

" Не ме интересуваше, дали ще завърша, тъй като желаех да реализира резултат. Беше подредено по-лесно трасето, по-лесно даже и от първото. Това трасе беше подредено от треньора на Алекс Винацер и задачата му, съгласно мен, беше да натръшка доста повече хора, тъй като Винацер не приключи първия манш. Теренът е доста туткав, трасето беше характерно, пробвах да съм оптимално чист, в това време да давам газ, само че когато караш по този начин, се случват горе-долу неточности ", показа Алберт Попов след надпреварата пред Българска национална телевизия.

Клеман Ноел завоюва олимпийската купа в дисциплината, откакто съумя да се изкачи от 6-о до 1-о място, печелейки златния орден с общо време 1:44.09 минути.

Среброто залсужи австриецът Хуберт Щролц, а бронзът остана за международния първенец Себастиан Фос-Солевог от Норвегия.

9-ото място на Алберт Попов в слалома е и най-хубавото достижение за български играч на Олимпийските игри в Пекин до този миг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР