Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри

...
Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Страхотно представяне и девето място за Алберт Попов в слалома в Пекин 2022

Страхотно показване записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри в Пекин. Най-добрият български алпиец сега приключи на девето място в крайното нареждане на пистата " Ледена река " в Янцин.

Той финишира с общо време от двата манша 1,45,15 минути, което го подреди измежду най-хубавите в дисциплината. Влизането в топ 10 в слалома за Алберт Попов е извънредно достижение за България.



Нашият скиор резервира деветата си позиция, която заслужи с чудесно каране и в първия манш с време 54,62 секунди. Българската звезда в алпийските ски се подреди девети в слалома, като единствено 36 стотни от секундата го отделиха от медалите.

 Другият български представител Камен Златков отпадна. Той стартира доста добре втория манш, само че в средата на трасето закачи единия прът, което му попречи да довърши конкуренцията. След първото втурване той беше на 20-то място с време 55,66 секунди. 



Не ме интересуваше дали ще завърша, тъй като желаех да реализира резултат. Беше подредено по-лесно трасето, по-лесно даже и от първото. Това трасе беше подредено от треньора на Винатцел и задачата му съгласно мен беше да натръшка доста повече хора, тъй като Винатцер не приключи първия манш, показа Алберт Попов след надпреварата. 



Клеман Ноел завоюва олимпийската купа в дисциплината, откакто съумя да се изкачи от шесто до първо място, печелейки златния орден с общо време 1,44,09 минути. Среброто заслужи австриецът Хуберт Щролц, а бронзът остана за международния първенец Себастиан Фос-Солевог от Норвегия.



Деветото място на Алберт Попов е и най-хубавото достижение за български играч на Олимпийските игри в Пекин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР