Страхотна пица с домашно приготвено тесто и вкусна плънка -

...
Страхотна пица с домашно приготвено тесто и вкусна плънка -
Коментари Харесай

Апетитна пица с шунка и царевица

Страхотна пица с домашно приготвено тесто и вкусна плънка - тъкмо от каквото имате потребност

Необходими Продукти

● сирене - 100 г
● квас - 1/4
● масло - за намазване на тавата
● брашно - за поръсване на тавата
● олио - 3 с.л
● брашно - 2 ч.ч
● вода - 1 ч.ч
● сол - 1 щипка
● захар - 1 щипки
● домати - 1 бр.
● магданоз - 3 - 4 листенца
● шунка - 60 г
● кашкавал - 40 г
● царевица - 3 с.л. сладка

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното в купа. Стопляме леко водата и в нея слагаме маята, захарта и 1 с.л брашно. Разбъркваме. Като шупне маята, би трябвало и хубаво да я размием, я слагаме при брашното. Добавяме щипка сол и олиото.

Замесваме тесто върху набрашнен плот.Готовото тесто го оставяме на втаса на топло. След като сме го омесили аз си го намазвам доста леко с олио, поставям ги в дълбока купа за час да втаса, похлупено с паница.

Втасалото тесто го разточвам върху набрашнен плот. Намазвам си тава с масло и поръсвам с брашно. С маслото става по-ароматна и вкусна. Слагам тестото.

Обелвам домат, разрязвам на ситно, отцеждам от сока. Нарязвам магданоза. Смесвам двете съставки и мажа тестото. Режа шунката на слайсове. Редя шунката от горната страна.

Добавям от горната страна царевицата отмерено.Настъргвам сиренето. Ползвах твърдо сирене. Разпределям сиренето от горната страна. Добавяме малко от доматената примес и слагаме да печем на 180 градуса.

Леко като се опече прибавяме настърганият кашкавал отмерено и връщаме да допечем. Получава се закуска с набъбнал блат. Хапваме с айран. Количеството е за дребна тава 20 на 30 см.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР