Страхотен спортен фестивал зарадва близо 150 деца от детски градини

...
Страхотен спортен фестивал зарадва близо 150 деца от детски градини
Коментари Харесай

Фестивал на спорта зарадва децата в Младост


Страхотен състезателен фестивал зарадва близо 150 деца от детски градини в столичния квартал " Младост ". Инициатор на проявата, която се организира в двора на 81 СУ " Виктор Юго ", бе администрацията на регион “Младост ”-СО в партньорство с ДФК “Лъвчетата ”.

Празникът бе открит от заместник-кмета на регион " Младост " - Страшимир Димитров и ръководителя на ДФК " Лъвчетата " доцент доктор Венцислав Гаврилов. В продължение на 1,5 ч. децата имаха опция да опитат разнообразни детайли от спортовете футбол и тенис, както и да се забавляват с каране на колело, тротинетки и колички, ловко наставлявани от треньори на ДФК " Лъвчетата ".

Всяко детска градина получи специфична купа за присъединяване, а всички деца си потеглиха с медали и лакомства. В закриването участваха и децата от Клуб за национални танци " Оренда ".

" Със сигурност този състезателен фестивал няма да бъде случаен. Вярвам, че ще сложим началото на една чудесна самодейност, която да се организира през април всяка година. Бихме се радвали и на поддръжката на Столична община от позиция на финансиране, с цел да може да се включат децата от всички детски градини в регион " Младост ". Тогава фестивалът ще се организира в два дни, защото са доста деца.

Целта ни е да спомогнем за основаване на грамотно потомство, което цени спорта и придвижването и знае по какъв начин да се храни вярно. Иска ми се екипите в детските градини да са по-смели и да подтикват децата към спортни занимания. Това обаче зависи в огромна степен и от родителите, които постоянно са причина нещата да не се случват. Бих им споделил: няма неприятно време - има неприятна екипировка. Хубаво е децата да са физически дейни всеки ден, а това постоянно се подценява. Иска ми се спортът да заемо по-съществено място в образованието още в детските градини ", съобщи Страшимир Димитров, зам.-кметът на регион " Младост ".

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР