Страдате от хипертония? И сякаш това не е достатъчно! Повишаването

...
Страдате от хипертония? И сякаш това не е достатъчно! Повишаването
Коментари Харесай

Намалете кръвното налягане с помощта на акупресура

Страдате от хипертония? И като че ли това не е задоволително! Повишаването на кръвното налягане е съпроводено с букет от неприятни признаци: главоболие, световъртеж, звук в ушите, а след – бодърствуване, намалена продуктивност и прочувствено безсилие.

За да намалите кръвното налягане, евентуално приемате лекарства, лекувате се по национални способи и си предписвате диети единствено, но… азиатските лекари споделят: “Правилната и постоянната акупресура ще помогне на тези, които желаят да предотвратят хипертония, както и тези, които страдат от нея не повече от една година! ”

Ще ви разкрием по какъв начин да намалите налягането бързо и дейно и най-важното – без таблетки. Акупресурата идва на помощ!

Как да намалите високото кръвно налягане?

Акупресурата е необикновен термин, който отбелязва точков масаж, при който пръстите леко и настойчиво работят върху избрани биологично дейни точки. Лечението и профилактиката на болести посредством натиска върху такива точки до неотдавна се разглеждаше единствено като способ за премахване на признаците, само че през днешния ден възгледите по отношение на акупресурата съществено са се трансформирали.

Научните доказателства сочат, че редовно провежданата акупресура оказва помощ освен при високо кръвно налягане, мигрена и бодърствуване, само че също по този начин е ефикасен съставен елемент на комплексното лекуване на изострен бронхит и ринит, и даже се употребява като способ за справяне с проблемите на потентността при мъжете.

Масажът ще ви помогне бързо да намалите кръвното налягане до естествени стойности, да премахнете главоболието и общото неразположение, както и да възстановите работата на организма си. С способен метод можете да подобрите функционалността освен на сърдечно-съдовата, само че и на дихателната и нервната система.

Всичко, което би трябвало да извършите, е да овладеете вярната техника на масаж и да действате върху верните точки. Но най-важното е, че тази техника може да се употребява на всички места и когато и да е без прибягване до експерти. Чувствате се комфортно по време на среща или пътешестване в публичния превоз? Използвайте техниката на акупресура.

Дишайте умерено, отмерено през носа. Опитайте се да сте спокойни, даже в случай че въздействието върху точките ви предизвиква болежка. Не забравяйте, че масажът върху дейните точки би трябвало да бъде равномерен, прецизен, бездънен, само че в това време не и травматичен.

Преди да започнете процедурата деликатно затоплете ръцете си, яжте (за предпочитане 40 минути преди началото на сесията) и не забравяйте да измерите налягането си: в случай че е прекомерно високо, извършете акупресурата за не повече от 15 минути. С точното съблюдаване на техниката след акупресурната сесия ще усетите топлота и приятни болки, които не престават 20-30 минути.

С палец намерете мястото под долната челюст вляво, където усещате пулсирането на каротидната артерия, натиснете и задръжте 10 секунди. След това махнете пръста си, поемете надълбоко въздух, издишайте и натиснете още веднъж. Повторете тази процедура три пъти и по-късно извършете същата операция под долната челюст от дясната страна.

След това три пъти притиснете точките в региона на врата и задръжте 10-15 секунди.

С трите пръста на дясната и на лявата ръка синхронно разтрийте зоната, ситуирана в долната част на врата, отдясно и отляво на гръбнака. Отново повторете акупресурата три пъти.

За 15 секунди изтеглете и разтегнете междинния пръст на всяка ръка.

От вътрешната страна на дланта, намерете точката под дребния пръст и я натиснете за минута. Повторете на другата ръка.

За да намалите налягането, масажирайте дейните точки на краката, ситуирани в центъра на стъпалото на 10 см над петата. Масажирайте всяка точка на десния и левия крайник по 2-3 минути.

За стабилно понижаване на кръвното налягане се предлага да извършите бездънен масаж към врата и шията с върха на пръстите.

Вижте още: Ето по какъв начин да излекувате щитовидната жлеза единствено с една съставна част

Акупресурните точки са доста на брой по цялото тяло, само че е задоволително да знаете върху кои да окажете влияние, тъй че да получите оптимален комфорт. И не забравяйте, че здравето е половината от щастието! Поне по този начин споделят азиатските дълголетници. Прилагайте техниките на акупресура постоянно, тъй като в бъдеще тя може да ви избави от дузина проблеми.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР