Страдате ли от суха кожа на краката? Тя е червеникава,

...
Страдате ли от суха кожа на краката? Тя е червеникава,
Коментари Харесай

Ако страдате от суха кожа на краката, прочетете тази статия!

Страдате ли от суха кожа на краката? Тя е червеникава, грапава или лющеща се? Имате пукнатини на петите? Всичко това са постоянно срещани признаци на сухите крайници. За страдание, множеството хора страдат от този проблем в една или друга степен. И повода е, че за разлика от която и да е друга част на тялото, кожата на краката няма мастни жлези. Потните жлези са единственият източник на влага.

Понякога потните жлези не са задоволителни за вярното хидратиране на краката. Сапун, студено време, ниска мокрота, слънце, горещи душове и напреднала възраст – това са нещата, които често предизвикват суха кожа на краката. Това основава стеснение, води до прекомерен сърбеж или парене. Не оставяйте казуса да остане без контрол! Изпробвайте тези домашни средства и вижте дали работят.

Сок от лимон

Лимонената киселина оказва помощ за разтварянето на мъртвата кожа. Затова се предлага да се правят вани с лимонен сок. 10-15 минути ще са задоволителни. След това използвайте пореста пемза, която дейно ще отстрани омекналия пласт.

Зехтин

Хидратиращите свойства на зехтина могат да бъдат избавител за напуканите и сухи крайници. Добавете няколко капки етерично масло от лавандула или лимон, с цел да засилите лечебния резултат. Поставете всички съставки в буркан и по-късно разклатете до еднородна консистенция. Нанесете този домакински крем върху напуканите пети.

Вазелин

Използването на вазелин и артикули с него е постоянно срещан метод за навлажняване на сухи крайници. Препоръчва се да втривате вазелин освен в петите, само че и сред пръстите на краката. За да постигнете най-хубав резултат, правете това вечер и спете с памучни чорапи. Това ще разреши вазелинът да се всмуква по-добре в краката. На сутринта те би трябвало да се изплакнат.

Захар

Можете да направите превъзходен домакински скраб със захарта. Смесете равни елементи зехтин и кафява захар. За 10-15 минути масажирайте краката си. Обърнете специално внимание на най-грубите сектори. След това изплакнете краката си под студена вода.

Мед

Естествените ензими, намиращи се в меда, могат да заздравят краката ви и да оказват помощ за поддържане на влагата. Потопете краката си за 10-15 минути в топла вода, смесена с мед. Грубата кожа сигурно ще стане по-мека.

Прясно мляко

Млякото е богато на витамин А и други хранителни субстанции, които способстват за здрава, сияйна кожа. Съдържа и млечна киселина, която може да ексфолира мъртвите кожни клетки и да подтиква растежа на нови, здрави кафези. Направете вана за крайници с мляко. За задачата смесете 5-7 чаши топла вода и 1 чаша мляко.

Сусамово масло

Този мощен продукт съдържа витамин Е и три разнообразни типа киселина. Освен това има антибактериални свойства. Препоръчва се да държите краката си в топла вода за 10 минути и по-късно да ги намажете със сусамово масло. Направете тази процедура най-добре преди лягане.

Вижте още: Детоксикация на черния дроб единствено за 1 седмица с това средство

Куркума

Този домакински лек може да направи краката ви блестящо жълти. Но какво е краткотрайното обезцветяване на краката спрямо прелестния резултат? Куркумата е изключително ефикасна за тези хора, чиито сухи крайници са породени от зараза като микоза. Смесете 3 супени лъжици куркума на прахуляк с няколко капки кокосово масло. Нанесете разтвора върху кожата и почивайте 20-30 минути. След това измийте краката си с топла вода и мек сапун.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР