Стойността на златото във вторник вечерта расте с бързи темпове

...
Стойността на златото във вторник вечерта расте с бързи темпове
Коментари Харесай

Цената на златото расте поради данните за възможна рецесия в Германия


Стойността на златото във вторник вечерта пораства с бързи темпове заради неналичието на съответни стъпки от страна на Съединени американски щати и Китай за споразумяване на комерсиалния спор и признаците за криза в Германия, която съставлява най-голямата стопанска система в Европа, сочат данните от търговията.
Стойността на декемврийския фючърс за златото на борсата Comex в Ню Йорк се усилва със забележителните 11,05 $ или 0,72 % до 1548,25 $ за тройунция. Цената на септемврийския фючърс за среброто пораства с 2,04 % до 18,148 $ за унция.

Според формалните статистически данни на Destatis равнището на Брутният вътрешен продукт на страната, съгласно окончателната оценка през второто тримесечие е спаднало с 0,1 % спрямо първото тримесечие, поради сезонните корекции. Освен това показателят на деловия климат в Германия през август е понижен с 94,3 пункта с преразглеждане на индикаторите от юли от 95,8 пункта, излиза наяве от известие на изследователския институт IFO. Това са най-слабите, най-ниски данни от ноември 2012 година.

Според мнението на института за разбори Oxford Economics, обновеният внезапен спад през август акцентира краткосрочните недостатъци на индустрията, провокиращи криза в най-голямата стопанска система на Европа. Рецесията официално се дефинира две следващи тримесечие със спад на Брутният вътрешен продукт.

Освен това не изчезват опасенията от разгръщане на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, без значение от изречените неотдавна думи на помирение. Основното внимание към момента остава към събитията, свързани със Съединени американски щати и Китай, макар ме надали може да се чака смяна, разясняват анализаторите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР