Стойността на златото в четвъртък се понижава незначително, реагирайки на

...
Стойността на златото в четвъртък се понижава незначително, реагирайки на
Коментари Харесай

Стойността на златото намалява незначително


Стойността на златото в четвъртък се намалява нищожно, реагирайки на стабилизирането на американската валута, сочат данните от търговията.
Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) спадна с 1,2 $, или 0,1 % - до 1313,2 $ за тройунция. Стойността на мартенския фючърс за среброто спадна с 0,05 % до 16,23 $ за унция. Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) се усили с 0,03 % - до 90,28 пункта.

Стабилизирането на $ по предписание се отразява отрицателно върху цената на златото, правейки покупката на скъпоценния метал по-скъп за вложителите.

„ Основните движещи фактори за скъпоценния метал, в частност $ и фондовите пазари на Съединени американски щати и до в този момент остават прекомерно неспокойни. Те ще имат значително въздействие върху цената на златото още известно време “, цитира организация Ройтерс думите на анализатора от INTL FC Stone, Edward Meir.
В понеделник на американските тържища настъпи внезапен поврат – показателите спаднаха с 3,8 – 4, 6 % заради опасения във връзка с растежа на доходността на американските държавни облигации и опцията за ускорение на нарастването на лихвата от страна на Федералния запас. Това оказа въздействие и върху другите пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР