Стойността на строителството на ТЕЦ Панчево в Сърбия е 180

...
Стойността на строителството на ТЕЦ Панчево в Сърбия е 180
Коментари Харесай

“Газпромбанк“ ще участва във финансиране на строителството на ТЕЦ „Панчево“


Стойността на строителството на Топлоелектрическа централа Панчево в Сърбия е 180 млн.евро, е споделил пред публицисти генералният шеф на ООО „ Газпром енергохолдинг “ Денис Федоров. „ Газпромбанк “ ще отдели планово финансиране за този план, е добавил той. Ние имаме SPV ( “Газпром енергоходинг “ и сръбската NIS), обезпечаваме каузи си с парични средства. Останалото ще бъде с привличане от банките по общоприетата скица за планово финансиране “, е споделил Федоров. „ Сами ще финансираме някъде към 20-30 %. Останолото ще бъде посредством привличане от банките “, е добавил той.

По думите на топмениджъра, връщането ще е посредством дълготрайните цени за доставка на топлинна сила от NIS. Електроенергията ще се продава на пазара. „ Всичко е в сходство с контракта за доставка на мощности. Откупуването е за 10-12 години, а нормата на възвръщаемост – 14 % “, е заключил Федоров.

„ Газпром енергохолдинг “ в четвъртък стартира строителството на Топлоелектрическа централа Панчево с мощ от към 200 МВт. Пусането в употреба на централата би трябвало да е през 2020 година „ Газпром енергохолдинг “ има 51% в проекат, а с 49 % взе участие NIS (част от „ Газпром петрол “).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР