Стойността на основните храни, нужни за месец на петчленно семейство

...
Стойността на основните храни, нужни за месец на петчленно семейство
Коментари Харесай

Основните храни за семейство във Венецуела за месец поскъпнаха с 242%

Стойността на главните храни, нужни за месец на петчленно семейство във Венецуела , през януари се е повишила с 242 % спрямо декември 2018 година, сочат данни на Центъра за документиране и обществен разбор, оповестени през вчерашния ден от " Унион радио " и представени от ТАСС.
 
Паричното изражение на продуктите от фамилната потребителска кошница се е нараснало от 105 хиляди боливара (около 32 долара) на 360 хиляди боливара (около 111 долара). За съпоставяне минималната месечна заплата във Венецуела след следващото покачване през януари е 18 хиляди боливара (5,5 долара).
 Венецуела храна ThinkStock/Getty Images
През последните 5 години Венецуела претърпява дълбока социално-икономическа рецесия. По данни на Народното събрание, през януари т.г. инфлацията в годишно изражение е достигнала съвсем 2,7 милиона %. Увеличението на цените във Венецуела през 2018 година е достигнало съвсем 1,7 милиона %.
 
По данни на комисариата за бежанците на Организация на обединените нации и на Международната организация по миграция от Венецуела са избягали над 3 милиона души.-->
 Венецуела храна ThinkStock/Getty Images
Правителството на Венецуела не признава съществуването на филантропична рецесия в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР