Стойността на инвестицията на милиардера Уорън Бъфет в Apple се

...
Стойността на инвестицията на милиардера Уорън Бъфет в Apple се
Коментари Харесай

Бъфет спечели близо $10 млрд. за ден благодарение на Apple

Стойността на инвестицията на милиардера Уорън Бъфет в Apple се усили с 9.8 милиарда $ в петък, защото акциите на Apple се покачиха с близо 7% до 170 $ на фона на мощни финансови резултати на компанията, предава CNBC.

Компанията, която стана номер 1 по пазарна капитализация в света тази година, регистрира близо 124 милиарда $ доходи от продажби в четвъртък и мощен растеж на продажбите във всяка продуктова линия като се изключи iPad. Инвеститорите получиха увещание от основния изпълнителен шеф на компанията Тим Кук, че усложненията във веригите за доставка понижават.

Скокът в акциите на компанията бе най-големият еднодневен процентен растеж от година и половина насам. След тримесечния си доклад в петък Apple имаше и максимален принос за ралито на показателите S&P 500 и Nasdaq.

Холдингът на Бъфет Berkshire Hathaway стартира да натрупа акции на Apple през 2016 година и сега има малко над 887 милиона акции на производителя на iPhone. Според данните на FactSet това съставлява над 5% от акциите на Apple.

Бъфет е един от най-големите поддръжници на Apple от 2016 година, макар че в началото смяташе, че вложенията във високи технологии са прекомерно рискови за Berkshire Hathaway. Сега Apple съставлява над 40% от портфолиото на Berkshire Hathaway.

Не мисля за Apple като за акции. Мисля за това като за нашия трети бизнес “, сподели Бъфет пред CNBC през 2020 година, наричайки го „ евентуално най-хубавият бизнес, който познавам в света “.

Бъфет също по този начин аргументира, че екосистемата на iPhone на Apple е „ лепкава “ и предизвиква клиентите постоянно да надграждат, което я прави по-безопасна инвестиция и по-скоро като потребителска, в сравнение с като софтуерна компания.

От началото на годината Бъфет е единственият от десетимата най-богати хора в света, който съумява да усили благосъстоянието си, демонстрират данните на Bloomberg Billionaire Index.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР