Стойността на футболистите в представителния тим на Ливърпул е нараснала

...
Стойността на футболистите в представителния тим на Ливърпул е нараснала
Коментари Харесай

Стойността на играчите на Ливърпул е нараснала до 1,1 милиарда

Стойността на футболистите в представителния отбор на Ливърпул е повишена до 1.1 милиарда лири през петте години, в които британският футболен клуб е управителен от Юрген Клоп, твърди Ливърпул Ехо. От локалната медия цитират европейския клубен показател, който изследва придвижването на пазарите и цената на футболистите.

След като стана управител през 2015-а година, Клоп разчисти по-голямата част от тима и докара набелязани от самия него футболисти, като 8 от тях играха на финала в Шампионската лига през юни. Сред тях са Садио Мане, Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Алисон Бекер, които стигнаха и до челната десетка за " Златната топка " през декември.

Трент Александър-Арнолд пък се трансформира в един от най-хубавите десни бекове при Клоп, а цената на втория краен защитник Анди Робъртсън набъбна неимоверно след прехвърлянето за 8 милиона през 2017-а.

£300m - £1.1bn.

Wow https://t.co/ZYsqI1Tmql
— Liverpool FC News (@LivEchoLFC) March 5, 2020
Според европейския клубен показател цената на стартовата единадесеторка на Ливърпул е скочила от 312 милиона лири до 1.1 милиарда. Това е нарастване от 243 %, а при идващия противник на " алените " цифрите са още по-впечатляващи. Стартовите 11 на Борнемут са оценени на 9 милиона лири през 2012-а, само че след идването на Еди Хауи те записват скок от 3,261 % до 308.5 милиона лири.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР