Стойността на двата основни сорта петрол в четвъртък 17 май

...
Стойността на двата основни сорта петрол в четвъртък 17 май
Коментари Харесай

Петролът се търгува без съществени изменения, Brent остава над 79 долара за барел


Стойността на двата съществени сорта нефт в четвъртък 17 май доближи най-високите си равнища за пръв път от 2014 година Фючърсът за юли за петролът вид Brent в границите на търговията съумя да доближи до 80,44 $ за барел, само че търговията приключи при котировка от 79,5 $ за барел.
Стойността на контракта за юни за петрола вид WTI се увеличи до 72,25 $, като търговията приключи при равнище от 71,6 $ за барел.

Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта, 18 май остават покрай стойностите при приключването на търговията в четвъртък. Договорът за юли за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures тази заран се търгува при цена от 79,45 $ за барел, което е изменение от плюс 0,2 %, сочат данните от търговията.

Фючърсът за юни за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) е с позитивна динамичност – плюс 0,19 % и се котира при цена от 71,63 $ за барел.

Ситуацията към Иранската нуклеарна стратегия и налагането на мита от страна на Съединени американски щати за вноса на стомана и алуминий ще продължат да са измежду водещите фактори, влияещи върху петролните цени. Причината е, че разногласията сред Брюксел и Вашингтон пораждат много неясноти на пазара, а налагането на наказания от страна ан Съединени американски щати върху Иран и вторичните такива върху европейските компании могат да основат много неприятна обстановка, което е в положение да тласне цените на петрола нагоре. При отчитане на фактора Венецуела и продължаващото деяние на ОПЕК и страните от картела за ограничение на добива играчите остават скептични за обстановката на пазара
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР