Стойността на дългогодишната държавна охрана на почетния лидер на ДПС

...
Стойността на дългогодишната държавна охрана на почетния лидер на ДПС
Коментари Харесай

Платеното за охраната на Доган и Пеевски е държавна тайна

Стойността на дългогодишната държавна защита на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата от партията Делян Пеевски се оказва държавна загадка. Това излиза наяве от два поредни отговора на началника на Националната работа за защита (НСО) ген. Емил Тонев на въпросите на Mediapool. Той изцяло отхвърля да даде данни за свалената на 11 юли т.г. защита върху двамата политици.

Ген. Тонев в началото отхвърля да отговори на пряк въпрос на Mediapool какъв брой е коствала на данъкоплатците защитата на Доган и Пеевски с аргумента, че е това е невероятно да се дефинира. Началникът на НСО изяснява, че службата не съхранява информация за разноските по защитата на обособени лица и обекти.



Mediapool изиска конкретизиране за това какъв брой години двамата политици са употребили държавни гардове, какъв брой чиновници на НСО са били ангажирани за тяхната защита и какъв брой е междинната заплата на чиновник от охранителния състав. Така може да се пресметна почти цената на защитата на двамата. Това също се оказаха въпроси без отговор.

От обясненията на ген. Тонев се схваща, че отчетността пред данъкоплатците е нещо непостижимо за НСО, тъй като всичко е държавна загадка. Средната заплата на чиновниците в НСО изненадващо се оказа предпазена с гриф „ Поверително “, макар че се дефинира с разпореждане на Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР