Стойността на биткойна продължава да спада. Криптовалутата през ноември загуби

Стойността на биткойна продължава да спада. Криптовалутата през ноември загуби ...

Биткойнът поевтинява с нови 11 % и се търгува при ниво от 3,4 хил. долара.Стойността на биткойна продължава да спада. Криптовалутата през ноември загуби почти една трета от стойността си. Инвеститорите реагират на новината на борсовия регулатор по повод създаването на инвестиционен фонд за търгуваната на борсата криптовалута (ETF).

 

Според данните на CoinMarketCap, отчитащ средната цена за повече от 20 борси, тази сутрин биткойнът поевтинява с 11,15 % - до 3,429 хил. долара. На борсата Binance биткойнът се понижи с 8,62 % - до 3,415 хил. долара. През ноември биткойна загуби над 36 % от стойността си.

Значително се понижават и другите криптовалута. Така например популярната Ethereum спада с 15,18 % - до 87,63 долара. С 15,07 % намалява и стойността на Bitcoim Cash – до 106,96 долара.

 

Капитализацията на пазара на криптовалути по данни на CoinMarketCap е 108, 63 млрд. долара, като дела на биткойна на пазара на криптовалута към настоящя момен е от порядъка на 55,0%.

 

Ноември бе най-тежкият за пазара на криптовалути. Тогава стойността на биткойна падна първо под 5 хил. долара, а после и под 4 хил. Според наблюдателите в момента биткойна се търгува на най-ниското ниво от септември 2017 г.

 

Източник: 3e-news.net