Стойността на Биткойн (BTC) наскоро падна до границата при $39,000,

...
Стойността на Биткойн (BTC) наскоро падна до границата при $39,000,
Коментари Харесай

2 фактора, които подсказват за края на корекцията на крипто пазарите

Стойността на Биткойн (BTC) неотдавна падна до границата при $39,000, което се случва за първи път от 3 декември 2023 година насам.

Това намаляване може да се отдаде основно на ликвидирането на активите на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Въпреки този спад, индикациите сочат, че етапа на промяна на Биткойн може би завършва.

Един от забележителните сигнали е очертаващата се непоклатимост на пазара на Биткойн след нескончаем интервал на спад. Ключов фактор за оценка на положението на пазара е държанието на краткосрочните притежатели, чиито неосъществени маржове на облага се приближават до нулата. Обикновено доказано пазарно дъно се следи, когато тези маржове доближат минус 10%.

Според CryptoQuant настоящата ценова поддръжка е в диапазона от $39,000 до $37,000, което подсказва за евентуална стабилизация на пазара.

Освен това се следи окуражаваща наклонност при общия размер на притежаваните Биткойн токени в границите на американските спот борсово търгувани фондове (ETF), макар отлива от GBTC.

Намаляването на притежанията на GBTC с 82,000 BTC оказа въздействие върху настоящата динамичност на цените. Въпреки това има позитивни признаци, защото натискът върху продажбите на GBTC понижава.

Данните на BitMEX Research разкриват понижаване на изходящите потоци от GBTC, като на 23 януари те спаднаха с 19% до $515.3 милиона, а на идващия ден – с още 16% до $429.3 милиона.

 

ETF aнализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас означи :

Намаляващият напън от продажби на GBTC е сериозен знак за пазарните анализатори и вложители, който евентуално алармира за идно превръщане на пазара.

В резюме, макар присъщата на Биткойн волатилност и външен напън, тези фактори допускат евентуално привършване на етапа на промяна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР