Стойността на акциите на един от най-големите индийски конгломерати -

...
Стойността на акциите на един от най-големите индийски конгломерати -
Коментари Харесай

Удар за $50 млрд.: Разследване срина Adani Group

Стойността на акциите на един от най-големите индийски конгломерати - Adani Group, се срина с към 50 милиарда $, откакто аналитична компания разгласява просторно следствие, съгласно което фирмите от групата в продължение на десетилетия са били въвлечени в пазарни и счетоводни операции, оповестяват международните организации.

Автор на разкритията е компанията Hindenburg Research, която се занимава с продажби на къси позиции (на процедура - залагане, че дадена компания ще понижи своята стойност - б.р.) - в това число и с акции на Adani Group. В обявата от вторник се твърди, че след 2-годишно следствие са събрани доказателства за " най-мащабната машинация в корпоративната история ".
 Българската компания за търговия с оръжие Armaco ще прави бизнес с компания на индиеца Гаутам Адани
Българска компания за търговия с оръжие ще прави бизнес с най-богатия човек в Индия

Новото дружество ще създава консумативи и съоръжение за индийските въоръжени сили

От Hindenburg настояват, че фирмите на Adani са съществено задлъжнели, а в това време е била построена мрежа от офшорни компании тук-там като Кипър, остров Мавриций и Карибите, които не демонстрират никакви признаци на активност, само че въпреки всичко през тях са минали милиарди долари.

Според създателите на следствието босът на Adani Group - Гаутам Адани, най-богатият човек в Азия, е спечелил към 100 милиарда $ от благосъстоянието си (от общо 113 милиарда долара) вследствие на достигащия до 800% скок в цената на акциите на неговите компании. Те се развиват в разнообразни сфери, измежду които логистика, минно дело, медии, центрове за данни, летища и произвеждане на цимент.
 Гаутам Адани се трансформира в третия най-богат човек в света
Този индийски милиардер се трансформира в третия най-богат човек в света

Той е повишил благосъстоянието си с $60 милиарда

Очаквано, от корпорацията упрекнаха Hindenburg в тенденциозен опит да навредят на бизнеса им, само че не се знае дали ще заведат каузи. Авторите на следствието оповестиха, че могат да поддържат всяко свое изказване с документи, в случай че се стигне до иск на територията на Съединени американски щати.

Въпросът стана и политически в Индия. Според представители на опозицията Адани има подобен огромен триумф в бизнеса си поради близостта си с премиера Нарендра Моди и по тази причина регулаторите в страната би трябвало да се задействат. Както отбелязва Би Би Си, това е малко евентуално да се случи.
 Гаутам Адани е изгубил $9 милиарда за три дни
Един от най-богатите хора в Азия обедня с $9 милиарда за 3 дни

След срив на акциите на неговия конгломерат Adani Group

Възникват доста въпроси във връзка с интегритета на целия индийски пазар, който се оказва сред чука и наковалнята на финансовата глобализация и политическия шовинизъм, отбелязва колумнистът на Bloomberg Анди Мухарджий.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР