Стойностите се замразяват на нивата от 16 декември 2021 година Изменението

...
Стойностите се замразяват на нивата от 16 декември 2021 година
Изменението
Коментари Харесай

Окончателно: Цените на тока, водата и парното - замразени до...

Стойностите се замразяват на равнищата от 16 декември 2021 година

Изменението в плана на решение за справяне с ценовата рецесия на електрическата енергия включи дневния си ред през днешния ден парламенътът. Предложението направи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев от парламентарната естрада.

Припомняме, че през вчерашния ден депутатите одобриха мораториум върху цените на електрическата енергия, топлинната сила и ВиК услугите, по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС.

В последна сметка депутатите, след няколкочасови разногласия, одобриха публицистичните ремонти - по този начин мораториумът ще важи до 31 март 2022 година и цените да бъдат на равнищата от 16 декември 2021.

Предложението на ГЕРБ-СДС беше да се замразят стойностите със задна дата - от 1 януари 2021 година От парламентарната група прецизираха, че не е взето поради обновените цени от 1 юли 2021 година

Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " предложи то да влезе в действие в деня на обнародването на текста в Държавен вестник.

" Трябва деликатно да се намерения за тъкмо съответната дата, на която да се осъществя мораториумът ", сподели Жечо Станков от обединението ГЕРБ-СДС. Депутатът от ГЕРБ сложи въпрос за съответната дата. " Коя цена на силата и на всички услуги свързани с сдруженията ще е по-ниска тази от 1 януари или от 16 декември ", попита Станков.

Тома Биков изрази безпокойство за успешността на промените. " Мъглата стартира да се размърдва и зад нея се вижда още една мъгла. Това, което не може да забележим е кой ще измисли ограниченията. Тези неща засягат директно съвсем всички български жители. Не може с лека ръка да се постановат мораториуми от през днешния ден за на следващия ден, по този начин да създадем някакви ограничения, които да трансформират енергийната система, кой ще поеме отговорност в случай че са несполучливи ", сподели Биков.

" Рискуваме Народното събрание да стане гумен щемпел на изпълнителната власт ", разкритикува Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

От Движение за права и свободи видяха завръщане на 90-те.

" Вие защо пледирате през днешния ден, да дадете 250 милиона на Прокопиев или да помогнете на хората. Като чуя мораториум аз се сещам за България през 90-та година ", сподели Рамадан Алтай от Движение за права и свободи.

" Ако не се научим като решаваме един проблем, да не отваряме нов, няма да променим нищо ", добави Йордан Цонев.

Любен Дилов-син от ГЕРБ предложи разформироване на Народното събрание.

" От два дни социалистите са на власт и към този момент имаме руска власт. Аз предлагам следното, да се разпусне Народното събрание до Коледа, с цел да си изясните по какъв начин ще ни управлявате. Ще ни свикате още веднъж, когато имате изясненост ", предложи Любен Дилов-син.

Маноил Манев от ГЕРБ загатна за взаимозависимост на депутатите.

" Минути откакто приехме този мораториум, някъде започнаха да звънят телефони. Дали на спонсори, дали на доближени до някого лица ", сподели Маноил Манев.
Свързани вести Депутатите постановиха мораториум върху цените на тока и парното за семействата ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР