Стоянов признава, че в ареста има камери и са записани

...
Стоянов признава, че в ареста има камери и са записани
Коментари Харесай

От МВР искат да им вярваме. Добре, но как се кърпи скъсано довери...

Стоянов признава, че в ареста има камери и са записани всички придвижвания и дейности, случили се във съдбовната нощ. Две денонощия обществото не е наясно обаче, какво демонстрират те. Защото имало следствие. Това буди подозрения у доста жители, които не са склонни да имат вяра, че всички служители на реда са почтени и честни и пазят жителите в името на закона,  а не си разрешават нещо друго, което води до съдбовни последствия. Хората не имат вяра на Министерство на вътрешните работи – това не е ли ясно?

 

Недоверието се подхранва от друга преживелица – на плажа в „ Градина “ до Бургас. Мъж с жилетка на охранителната компания „ Делта гард “ нанася побой на 19-годишен и счупва челюстта му. Причината е парче пица, което младежът бутнал  и по-късно предложил да заплати. Няколко дни се излъчваха репортажи и отзиви на разнообразни хора, в това число на представители на охранителната компания. Такъв човек, който се вижда на записите нямало измежду частните гардовете. В крайна  сметка се оказа, че става дума за служител на реда от 4-о РПУ в Бургас. Сега и там се провеждало следствие и прочие процедури.

 

Министърът дава обещание бистрота. Стар трик. Прозрачност щеше да има в случай че още преди ден-два от Министерство на вътрешните работи бяха оповестили за постъпката на своя чиновник. Ако беше арестуван и отхвърлен от работа, до момента в който се изяснят всички елементи. Всъщност, по какъв начин по този начин еднообразен служител на реда се появява на всеобщо мероприятие в жилетка на частна компания? Казусът е обикновен за откриване.

 

Стоянов обаче дължи отговор на обществото по какви критерии се назначават чиновници в системата на вътрешната сигурност? В какви ръце се намира сигурността на обществото? На биячи, които употребяват униформата като прикритие,  с цел да работят другаде и да пребиват хора, които нещо не им харесват?

Това би било намерено държание от страна на министъра.

 

В момента единственото, което се случва е, че недоверието в Министерство на вътрешните работи се ускорява поради въпросните случаи. И поради казусът в Плевен, където деца сред 4 и 14 години се оказаха в тежко положение в болница откакто хапнали бисквити с марихуана. Надяваме се, че дамата, за която се приказва, че е подарила въпросните сладкиши към този момент е открита. Но хората в града се питат, по какъв начин е допустимо толкоз елементарно рискови артикули, комбинирани с дрога, да стигат до деца? За превантивна работа става дума,  както и за сведения от информатори, с каквито би трябвало да работят от службите.

 

Лесно и прелестно за Министерство на вътрешните работи е да се излъчват възторжени репортажи в медиите, като последния за Гранична полиция от морето, в който се твърди, че всичко в службата е супер, най-много резултатите.

От една страна ужасяващи случаи, а от друга – шербетен ПР. Това срутва доверието, за което освен в Министерство на вътрешните работи, само че и в другите институции, толкоз жадуват да се похвалят.

 

Това обаче нямаше да е по този начин, в случай че и съответните служби, и прокуратурата работеха в името на закона, а не в името на ползите на избрани кръгове. Това се отнася и за Министерство на вътрешните работи, както знаем. Както знаят и във ведомството, само че настойчиво не признават това.

 

Емил Азар

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР