Стоян Пасев коментира за Varna24.bg, че 21 са засегнатите хотели

...
Стоян Пасев коментира за Varna24.bg, че 21 са засегнатите хотели
Коментари Харесай

Стояна Пасев: 21 са засегнатите хотели във Варна от фалита на Томас Кук

 Стоян Пасев разяснява за Varna24.bg , че 21 са засегнатите хотели от банкрута на британския туроператор  " Томас Кук “, само че техните притежатели са уверени, че ще оцелеят финансово. 

" За наслада или не във Варна са по-малки вредите, в сравнение с в Южна България. Доколкото разбрах от регионалния управител на Бургас, там са много засегнатите хотели след банкрута на " Томас Кук ". Във Варна засегнатите от този банкрут хотели са 21. На този стадий съгласно техните притежатели няма опасност да разгласят банкрут, само че въпреки всичко е неприятна новината. Най-големият като загуби е с резервации за 500 туристи едновременно. Това са съществени средства. Очакваме държавното управление да реши на национално равнище дали ще има обезщетения за всички наранени. Знаете, че след това с изключение на хотелиерите пострадаха по веригата и фирмите-доставчици, превозвачи, всички групово пострадаха ", сподели през днешния ден за медията ни Стоян Пасев.  

Неотдавна министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че обстановката в туристическия бранш в интернационален мащаб е извънредно тежка, откакто и дъщерни компании на английския туроператор " Томас Кук “ от континентална Европа също оповестиха банкрут. 

Най-много са засегнатите хотели в Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, Дюни, по-малко в " Св. Константин и Елена “, което е разумно, тъй като това са най-големите ни курорти, уточни министърът.

Николина Ангелкова потвърди, че ведомството ще спомага на хотелиерите оптимално съгласно пълномощията си, с цел да се приготви групов иск за месеците юли и август, които по контракт би трябвало да се платят 60 дни след овакантяване на туристите, пристигнали посредством " Томас Кук “. Ще предложим също спор с сектора, подготвени сме и на законови промени, които да плануват спомагателна застраховка за задграничните туроператори при положение на неплатежоспособност. Много е значимо да бъде основан механизъм, който при изключителни условия да подсигурява правата на българския бизнес, разяснява още министърът и акцентира, че в този миг е доста значимо всички заинтригувани да бъдат единни.

Ангелкова увери, че ще договаря потенциалът, който е бил контрактуван с " Томас Кук “ за идната година, да бъде пренасочен към други компании.

" Ключово е да спасим сезон 2020, тъй като обстановката основава проблеми в планирането му. Туризмът е в голяма конкуренция и е значимо да бъдем измежду първите, които ще подхващат ограничения по проблема ", сподели още тя. Голяма част от седалковият потенциал на чартърните самолетни компании е бил заделен за " Томас Кук “. Министерството ще направи всичко допустимо той да бъде пренасочен към останалите огромни туроператорски компании, тъй че да няма сериозен спад за 2020.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР