Стоян Атанасов-Пижака - легендарно име за бургаския ъндърграунд е ръководителят

...
Стоян Атанасов-Пижака - легендарно име за бургаския ъндърграунд е ръководителят
Коментари Харесай

Обрат със Сашо Полицая, легендарен бандит от ъндърграунда му дърпал конците


Стоян Атанасов-Пижака - именито име за бургаския ъндърграунд е ръководителят на проведената незаконна група, занимавала се с пререгистрация на крадени коли в Бургас, написа Флагман. бг, базирайки се на извънредно меродавен източник.

Групата бе разрушена при блестяща спецакция на полицията през вчерашния ден сутринта, а към този момент шестима индивида са арестувани и имат повдигнати обвинявания.

Разкриха цялата незаконна скица с коли на Сашо Полицая ВИДЕО

Името на Пижака се свързва със серия от застрахователни измами и обири на коли в морския град и страната. За пръв път той се появява в медийното пространство през лятото на 2011 година, когато е арестуван за измами на застрахователи посредством подправени произшествия и обири на коли.

Относно настоящето ОПГ, минимум 39 автомобила на стойност най-малко 4 млн. лева са били регистрирани по друг от общоприетия метод за да заплащат по-ниски налози, след което са били препращани към пазарите в Турция и Близкия Изток. Автомобилите са чисто нови, създадени сред 2020 и 2022 година, като групата е работила от есента на 2020 година

Описания горе развой е бил следен точно от 55-годишния Стоян Атанасов.

Неговата роля била да намира по свои канали крадените от Европа първокласни возила, след което да обезпечава превоза им до Бургас, където посредством схемата с пререгистрациите да ги препраща за обмен на изток.

Групата е следена от февруари 2021 година, а акцията против нея – осъществена едвам тогава, когато е имало събрани задоволително доказателства и материали, които да могат да дадат солидна база на Прокуратурата.

Втори в схемата е Сашо Полицая – някогашен дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи, чиято съответна роля в проведената незаконна група още се обяснява.

Много е евентуално обаче точно той, със знанията си за това по какъв начин работи системата на КАТ, да е помагал за пререгистрирането на крадените коли.

Останалите арестувани, както оповестиха от прокуратурата през днешния ден, са както следва: Н. В. И. (34 г.), И. К. К. (50 г.), Д. А. М. (33 г.) и Т. Д. Д. (33 г.).

Те може да лежат зад решетките от 3 до 10 години. Тарторите на групата пък с по-сериозни санкции. Пижака да вземем за пример, в случай че бъде приет за отговорен, може да се озове зад решетките за период сред 5 и 15 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР