Стотици, засегнати от кризата с повишаващите се разходи за живот

...
Стотици, засегнати от кризата с повишаващите се разходи за живот
Коментари Харесай

Протести срещу скъпия живот и в Берлин

Стотици, наранени от рецесията с повишаващите се разноски за живот в Германия, се събраха пред Федералното канцлерство в столицата Берлин през уикенда, с цел да стачкуват против влошаващата се обстановка в живота на хората, заяви " Евронюз ".

Някои стачкуващи държаха плакати, призоваващи за " незабавна помощ за бедните ", до момента в който други плакати гласяха: " Имаме потребност от здравословна храна. Премахнете бедността! "

През август инфлацията в Германия доближи 50-годишен връх от 8,9 %. През май той доближи 8,7% - невъобразим от 1973 година и 1974 година по време на предходна петролна рецесия.

" Вече не сме във вода до шията, ние сме в развой на поглъщане. Не можем да продължим, имаме потребност от помощ ", сподели един от протестиращите.

Демонстрантите приканват за помощ за обезпечаване на почтени жилища и повече поддръжка за хората в семействата с ниски приходи.

Президентът на асоциацията на мрежата за беднотия Майкъл Щийфел сподели, че " обществото става доста разграничено ".

" Забелязахте го по време на пандемията: в случай че имате единствено двустаен апартамент в Нойкьолн с петима души или в случай че идвате от Украйна или Сирия и би трябвало да живеете в хостел с петима души в една стая. Това е беднотия. Това е тъпо в такава богата страна ", сподели Щифел.

Годишен отчет, направен от R+V Versicherung, немска застрахователна компания, откри, че възходящите разноски за живот в страната са главната грижа на хората, следвана от неналичието на жилища на налични цени и влошаващата се стопанска система на страната.

Миналата година германците бяха най-притеснени от повишението на налозите поради COVID-19.

Припомняме, че на 14октомври беше обявено, че се чака Германия да влезе в криза през третото тримесечие на 2022 година Това разгласи немското Министерство на стопанската система.

Прогнозата е да има три поредни тримесечия на негативен напредък.

Ведомството означи, че икономическата обстановка в страната се е " влошила доста на фона на прекратените доставки на газ от Русия ", което кара енергоемките промишлености " непропорционално да понижават " производството си.

От министерството показаха, че рецесията " надали ще остави следи на пазара на труда ". Отбелязва се, че пазарът се " оказва постоянен в рецесията " заради дефицит на квалифицирани служащи.

От ведомството прибавиха, че нарастването на минималната работна заплата поддържа семействата с ниски приходи, а неотдавнашното повишение на равнищата на безработица е " съвсем напълно " породено заради притока на бежанци от Украйна.

В месечния отчет на Германската централна банка (Бундесбанк) за септември беше посочено, че има от ден на ден признаци, че немската стопанска система ще изпадне в криза през идващите тримесечия.

Германия записва първия си месечен търговски недостиг от 1991 година насам през май вследствие на по-високите цени на вноса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР